Main Content

Londýnsky boj o Ceballosa: V hre rivali a desiatky miliónov

štvrtok, 11. júl 2019 13:43 | Autor: Timotej Gašper

Dani Ceballos
Dani Ceballos | zdroj: TASR

Londýnski rivali sa pobijú o zisk Daniho Ceballosa, informuje Sky Sports.

Španielsky stredopoliar Realu Madrid prišiel do hlavného mesta v lete 2017, kedy opustil svoj materský celok, Betis Sevilla. Nesmierne nadaný a technicky zdatný záložník je budúcnosťou španielskeho futbalu, no v Reale Madrid si kvôli konkurencii nevie nájsť miesto v základnej zostave, keďže na jeho post sú uprednostňovaní hráči ako Luka Modričči Toni Kroos.

Dlhodobejšie sa teda špekuluje o jeho odchode z „Los Blancos“, pričom do úvahy spadali viaceré kluby. Podľa najnovšej správy od Sky Sports sa však výber súžil na 2 kluby, ktorými sú ArsenalTottenham

Z dvojice spomenutých gigantov zo severného Londýna je podľa médií bližšie Tottenham, ktorý prejavil záujem o zisk mladého Španiela ešte pred viacerými týždňami. Ako však uvádza správa od Sky Sports, do boja sa nedávno zapojil aj Arsenal, ktorý vzhľadom na nízky rozpočet hľadá v lete len pár správnych posíl. Zatiaľ čo Spurs sa už posilnili o defenzívneho stredopoliara z Lyonu, Tanguya Ndombélého, Arsenal dovedna nepriviedol do klubu v lete výraznejšiu posilu. Klub z Emirates Stadium má za sebou nevydarené finále Európskej ligy a v Premier League skončili „The Gunners“ na 5.mieste, čo núti vedenie vykonať mierne zmeny. Je však neisté, či sa Arsenal odhodlá ku kúpe Ceballosa, keďže primárnym postom na posily má byť defenzíva. 

Táto skutočnosť nahráva Tottenhamu, ktorý prežil vydarený ročník, čo potvrdzuje nielen účasť vo finále Ligy majstrov, ale i tretie miesto v Premier League. Ak sa Spurs opäť podarí udržať si najväčšie hviezdy, posily ako Ndombélé či možno i Ceballos môže kvalitu tímu pozdvihnúť na novú úroveň. Sky Sports však dodáva, že samotný Ceballos je odchodu z Realu Madrid naklonený v prípade, že by šlo o hosťovanie, keďže mladík stále verí v budúcnosť v kádri „Pusiniek“. V ostatnom prípade by mohol stáť približne 35 miliónov eur.