Main Content

Ozil je blízko historickému prestupu: Problémom sú financie

streda, 10. júl 2019 14:28 | Autor: Timotej Gašper

Mesut Ozil
Mesut Ozil | zdroj: TASR

Mesut Ozil má vykročené k veľkému prestupu, ktorý však môžu zmariť finančné problémy.

Nemecký stredopoliar s tureckými koreňmi sa len pred pár dňami stal stredobodom pozornosti, keďže viaceré zahraničné periodiká ho začali spájať s odchodom z Arsenalu. Ofenzívny stredopoliar je súčasťou klubu z Londýna už šesť rokov, počas ktorých si stihol za Arsenal pripísať 43 gólov 75 asistencií 231 zápasoch. Bývalý hráč Werderu Brémy, Schalke či Realu Madrid sa začiatkom roku 2018 stal podpisom novej zmluvy najlepšie plateným hráčom v histórií Arsenalu, pričom jeho týždenný plat sa odvtedy navýšil na 350 tisíc libier. 

Vynovený kontrakt mal taktiež za úlohu pripútať bývalého nemeckého reprezentanta na ďalšie roky k farbám Arsenalu, no aktuálne nie je isté, či Mesut dodrží stanovenú platnosť kontraktu, ktorý vyprší v lete 2021. O jeho služby sa podľa BBC začal zaujímať turecký celok Fenerbahce, ktorý má v pláne ukuť najväčší prestup v histórií tureckej ligy. Klub z Istanbulu, v ktorom posledné roky pôsobil aj náš Martin Škrtel, sa o Ozil začal zaujímať ešte pred pár týždňami, informuje The Sun. Fenerbahce má za sebou slabšiu sezónu, keďže po dlhých desiatich rokoch skončili v lige nižšie ako na tretej pozícií (6.miesto, pozn.) a v novom ročníku chcú zvrátiť negatívnejšie obdobie a priviesť do vitrín ďalšie tituly. 

Príchod Mesuta Ozila by pre klub z tureckej metropoly neznamenal len prudký nárast kvality kádru, ale zapôsobil by aj po marketingovej stránke, keďže Ozilova veľká náklonnosť ku krajine jeho predkov je mediálne dosť známa. Problémom sú však, tak ako zvyčajne, peniaze. Kúpa neprichádza zo strany Fenerbahce do úvahy, preto sa objavila i možnosť hosťovania, no podľa BBC rýchlo padne aj z tejto alternatívy, keďže v aktuálnej finančnej situácií si klub len ťažko môže dovoliť platiť Ozilovi hoci len polovicu z terajšieho týždenného zárobku. Ak sa však k prestupu odhodlá aj samotný hráč, ktorý sa pod Unaiom Emerym nedostáva na ihrisko príliš často, môže pristúpiť na zníženie platu a osobných podmienok.