Main Content

Maradonov syn varuje Jamesa: Dresu číslo 10 sa nechytaj!

streda, 10. júl 2019 13:35 | Autor: Timotej Gašper

James Rodriguez
James Rodriguez | zdroj: TASR

Maradonov syn má pre kolumbijského futbalistu jasný varovný odkaz. 

James Rodriguez patrí do skupiny tých hráčov, ktorí v lete 2019 takmer naisto zmenia dres, no ich nové angažmány sa riešia nečakane dlho. James po dvoch rokoch opustil Mníchov, keďže Bayern sa rozhodol neaktivovať opciu na trvalý zisk z Realu Madrid, ktorá činila niečo vyše 40 miliónov eur. Kolumbijský reprezentant sa tak vrátil do Realu Madrid, no tam je pri kormidle znova Zinedine Zidane, teda tréner, ktorý bol jedným z dôvodov Jamesovho odchodu v lete 2017. V taktickom rozostavení Realu nie je pre hráča Jamesovych schopností miesto, čo by mal podľa všetkého vyriešiť prestup.

V hre je dlhodobo duo Neapol a Atlético Madrid, pričom obidve alternatívny majú viaceré plusové body. V SSC sa hrá Liga majstrov a trénuje tam Carlo Ancelotti, ktorý Jamesa doviedol v roku 2014 do Realu a neskôr aj do Bayernu. Atlético je zas miesto, kde sa bojuje o najväčšie trofeje a pre Jamesa by to znamenalo možnosť zotrvať v známom prostredí medzi rodinou a španielsky hovoriacimi ľuďmi. Nech sa už James rozhodne akokoľvek, v Neapole ho za istých okolností čaká jedna prekážka, ktorou je číslo dresu. V Reale, Monaku i kolumbijskom tíme nosí James „desiatku“, no tá nesie v Neapole česť Diega Maradonu.

„Ak pôjdeš do SSC Neapol, dresu číslo 10 sa nechytaj! Je to vlastníctvo mojej rodiny, je to vlastníctvo môjho otca a patrí to jemu,“ odkázal rázne prostredníctvom periodika Marca syn Diega Maradonu, Diego Maradona Jr.

Na druhú stranu syn legendárneho argentínskeho futbalistu priznal, že by veľmi rád videl Rodrigueza v modrom drese. „Veľmi by som si prial, aby sa James rozhodol pre Neapol. Mesto by ho privítalo s otvorenou náručou a som si istý, žeby tu dokázal predvádzať svoje maximum,“vyjadril sa Maradona junior.