Main Content

Prečo je Nelson Semedo kľúč k získaniu Griezmann a Neymara

utorok, 2. júl 2019 09:06 | Autor: Jakub Vaverka

Nelson Semedo
Nelson Semedo | zdroj: TASR

Očakáva sa, že Barcelona získa počas tohto leta Neymara a aj Antoinea Griezmanna. Oba transfery sú ale momentálne na bode mrazu, pretože rokovania sa prestali hýbať. To sa ale rýchlo môže zmeniť. 

Barcelona má v tejto chvíli rozrobené prestupy Neymara z Parížu Saint-Germain a Antoinea Griezmanna z Atlética Madrid. Oba transfery sa ale zatiaľ nezrealizovali. Na druhej strane, keď príde jeden z týchto hráčov, situácia okolo druhého sa rozbehne.

Katalánci ponúkli Atléticu Madrid 126 miliónov eur za Griezmanna (výkupná klauzula je na úrovni 120 miliónov). Barca by ale chcela poslať splátky postupne, čo sa Rojiblancos nepáči. Ak by ale Culés zaplatili za Griezmanna naraz, pravdepodobne im nebudú stačiť financie na Neymara.

Neymarov prestup na Camp Nou by mal stáť okolo 200 miliónov eur, pričom nie je vylúčené zapojenie jedného z hráčov FC Barcelona.

Existuje ale možnosť, ako túto situáciu vyriešiť. Píše o nej Goal.com. „Atlético Madrid má záujem o obrancu Barcelony Nelsona Semeda. Ak Semedo odíde do Atlética ako súčasť dohody, Barca zaplatí za Griezmanna menej a bude si môcť dovoliť aj Neymara.“

Ak by krajný obranca Semedo Barcelonu opustil, je reálne, že by sa vrátil Dani Alves.