Main Content

Turínsky kolotoč: Na odchode viacero hviezd

pondelok, 1. júl 2019 16:00 | Autor: Timotej Gašper

Hráči Juventusu Turín
Hráči Juventusu Turín | zdroj: TASR

Taliansky veľkoklub prežíva hektické prestupové leto. Juventus sa pred novou sezónou rozhodol pre rázne zmeny v kádri, čo znamená nielen nákupy, ale prirodzene aj odchody.

Vedenie mnohonásobného talianska majstra sa rozhodlo pre najvýraznejšie zásahy do kádra už začiatkom leta, aby mal klub počas prípravy rovnakú konzistenciu, s akou nastúpia do novej sezóny. Tím Maurizia Sarriho už posilnili mená ako Aaron Ramsey, Adrien Rabiot či Luca Pellegrini, no to nemá byť ani zďaleka všetko. Špekuluje sa o krídelníkovi Federicovi Chiesovi či hviezdnom obrancovi, Matthijsovi de Ligtovi. A keďže Juventus disponuje širokým kádrom plným vysokej kvality i nadanej mladej krvi, vedenie musí taktiež predávať.

Už teraz dohodnuté odchody sa týkajú predovšetkým hráčov, ktorých sa Juventus chcel „zbaviť“, no dokázal ich po uplynutí hosťovaní veľmi šikovne predať za prijateľné čiastky. Na tohto-letných predajoch zarobili „Zebry“ už necelých 100 miliónov eur, ktoré postupne získali za Spinazzolu (29,5 mil. eur), Audera (20 mil. eur), Sturara (16,5 mil. eur), Orsoliniho (15 mil. eur), Cerriho (9 mil. eur) či Andreu Favilliho (7 mil. eur). Tieto predaje však majú pokračovať a z Juventusu sa stáva pomerne otvorený obchod s viacerými výhodnými zľavami. Keďže klub sa dovedna posilnil primárne v zálohe, ďalšie odchody by sa podľa Sky Sports mali týkať stredopoliarov. 

Kufre si podľa talianskeho plátku Tuttosport budú baliť Blaise Matuidi Sami Khedira (obaja 32 r., pozn.). Strední záložníci s výdržou a vodcovskou mentalitou boli pre turínsky celok dôležití a v bielo-čiernych farbách dokázali svoje kvality. Ich herný priestor by sa však v konkurencii ako Pjanič, Bentancur, Rabiot, Ramsey či Emre Can znížil na minimum, čo sa bude riešiť skorým prestupom. O nemeckého záložníka má byť záujem v Bundeslige, kde by svojimi skúsenosťami určite pomohol nejednému klubu. S Matuidim sa toho aktuálne veľa nespája, no nie je vylúčené zotrvanie v Serie A či návrat do rodného Francúzska.