Main Content

Štadión v Žiari nad Hronom čaká ďalšia inovácia za státisíce

nedeľa, 30. jún 2019 15:06 | Autor: TASR

FK Pohronie Žiar nad Hronom
FK Pohronie Žiar nad Hronom | zdroj: TASR

Žiar nad Hronom 30. júna (TASR) - Na futbalovom štadióne v Žiari nad Hronom dobudujú kamerový a turniketový systém a takisto vyhrievanie trávnika. Finančné prostriedky vo výške 250.000 eur vyčlenili na tento účel poslanci v tretej zmene rozpočtu mesta na rok 2019, ktorú schválili na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

"Ide o náklady na štandardizáciu nášho futbalového štadióna, aby spĺňal licenčné podmienky súvisiace s najvyššou súťažou, do ktorej postúpil náš futbalový klub," priblížil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.

Ide podľa jeho slov o investície, ktoré doteraz neboli nutné, keďže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa hral druhú ligu. Po postupe do Fortuna ligy sa stali nevyhnutnosťou. "Mesto sa rozhodlo investovať do toho, pretože je to pre nás historická šanca, aby náš klub hral takúto vysokú súťaž, ktorá sa už, samozrejme, nemusí opakovať," podotkol Baláž.

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa sa stali víťazmi II. ligy a v ročníku 2019/2020 sa premiérovo predstavia v najvyššej domácej súťaži, v ktorej nahradia FK Železiarne Podbrezová.