Main Content

Hudson-Odoi mal rozhodnúť o svojej budúcnosti: Udrží ho Chelsea?

štvrtok, 27. jún 2019 12:05 | Autor: Timotej Gašper

Hudson-Odoi
Hudson-Odoi | zdroj: TASR

Podľa médií na čele so Sky Sports je o budúcnosti anglického futbalistu už rozhodnuté. 

Callum Hudson-Odoi je anglický supertalent, ktorý v minulom ročníku doslova pobláznil futbalový svet svojím progresom. Vlani sa ukázal na predsezónnej príprave a Maurizio Sarri mu počas sezóny postupne dával výraznejšie príležitosti v prvom tíme Chelsea. Pred záverečnou fázou ročníka 18/19 sa 18-ročný Callum stal dôležitou súčasťou základnej zostavy a podarilo sa mu preniknúť aj do prvého tímu reprezentácie, kde si taktiež začal zbierať cenné minúty. O jeho služby sa teda automaticky začali zaujímať viaceré kluby, no čo čert nechcel, na konci apríla si hviezdny tínedžer privodil zranenie achillovej šľachy, ktoré vo futbalovom i športovom svete patrí medzi tie vážnejšie a náročnejšie, pričom doba rekonvalescencie môže trvať niekedy až 12 mesiacov.

Podľa najnovších správ od trénerského tímu londýnskeho klubu sa mladík nemusí obávať až ročnej pauzy, no taktiež nemôže unáhliť liečbu. Čakalo sa teda, že o zraneného hráča sa už nebudú kluby naďalej zaujímať, no vo veci Hudsona-Odoia je to inak. Podľa nemeckej verzie Sky Sports sú Bayern Mníchov aj RB Lipsko stále v hre aj napriek vážnemu zraneniu anglického reprezentanta. Sky Sports však v správe dodáva, že Chelsea naďalej plne odmieta možnosť odchodu svojho mladého klenotu aj napriek tomu, že Bayern bol ochotný vyplatiť požadovanú čiastku takmer 40 miliónov eur. 

Nateraz teda ostáva najpravdepodobnejšie, že Callum Hudson-Odoi zotrvá v Chelsea, keďže okrem hráčovho presvedčenia mal do karát zahrať aj strach zo zákazu prestupov, ktorému Chelsea čelí a dovedna nepadlo žiadne rozhodnutie ohľadom odvolania. 18-ročný Hudson-Odoi tak bude pokračovať v návrate na ihrisko vo farbách klubu zo Stamford Bridge, no napriek tomu sa v nemeckých periodikách píše, že vedenie Bayernu naďalej neupúšťa od vidiny mladého Angličana v bavorskom veľkoklube aj napriek tomu, že sa spomína kúpa Leroya Saného či Tima Wernera.