Main Content

Hra o Franka: Derby proti Chelsea

pondelok, 17. jún 2019 15:36 | Autor: Timotej Gašper

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: © TASR

Anglický tréner je stredobodom pozornosti a bude zaujímavé sledovať, kde napokon skončí. 

Frank Lampard strávil počas hráčskej kariéry v Chelsea dlhých 13 rokov, počas ktorých odohral v modrom drese 640 zápasov. Londýnsky rodák sa tak nezmazateľnou stopou zapísal do histórie klubu, ktorý opustil v roku 2014. Isté obdobie po konci v Chelsea ešte hrával v New York City a neskôr v Manchestri City, no od mája 2018 naplno presedlal na trénerské remeslo. Jeho prvým angažmánom sa stalo druholigové Derby County. S tradičným anglickým celkom to dotiahol medzi najlepšiu šestku a teda do play-off o postup do Premier League, kde však neuspel v dvojzápase proti neskoršiemu postupujúcemu z Aston Villy, kde je paradoxne v trénerskom tímu aj John Terry, ďalšia zvučná legenda Chelsea. 

Frank teda nevyhorel a vo veku 40 rokov načal trénerskú cestu dobrým smerom. Akonáhle sa však začalo v médiách písať o možnom odchode Maurizia Sarriho, náhradníkom sa mal v tom prípade stať práve Lampard. Sarri je už pár dní oficiálne lodivodom Juventusu a Chelsea tak zháňa nového kouča, pričom zoznam adeptov vedie práve Frank Lampard. K situácií sa vyjadril aj Harry Redknepp v interview pre talkSPORT. „Bude veľkým prekvapením, keď nedostane tú prácu on. Preňho je to skvelé, pre Derby je to veľká škoda. Vidím a verím, že v Derby robí skvelú prácu a ľudia tam ho milujú. Je idolom Chelsea, rozumie ich víziám, hre a je absolútnou legendou pre tento klub. Má tiež trénerský šmrnc, vysokú úroveň a teda myslím, že sa mu bude dariť dobre,“ zakončil Redknapp. 

Na druhej strane, vedenie Derby si nechce nechať svojho trénera len tak ujsť a šéf klubu potvrdil, že pre jeho komfort urobia všetko, čo bude v ich silách a potom to bude záležať len od Frankovho rozhodnutia. Ako sa skôr uvádzalo, v prípade tohto presunu bude musieť Chelsea vyplatiť Derby County 3,5 milióna libier ako kompenzáciu za prerušenie kontraktu.