Main Content

MS 18: Mladých Slovákov čaká ťažký boj o záchranu proti Bielorusom a Kanade

pondelok, 19. apríl 2010 17:12 | Autor: Martin Gregor

MS 18: Mladých Slovákov čaká ťažký boj o záchranu proti Bielorusom a Kanade
MS 18: Mladých Slovákov čaká ťažký boj o záchranu proti Bielorusom a Kanade | zdroj: SITA

Na slovenskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov čakajú na svetovom šampionáte v Bielorusku len boje o záchranu v elitnej kategórii.

Slováci skončili v základnej B-skupine v Minsku na 4. mieste, keď zdolali Lotyšsko 4:3. S Čechmi, Fínmi i Rusmi síce odohrali vyrovnané partie, ale bez efektu v podobe zaujímavého výsledku. Slovensko bude rovnako ako na posledných dvoch MS hráčov do 18 rokov opäť bojovať iba o záchranu.

Tentoraz bude boj o zachovanie si príslušnosti v elitnej desiatke náročnejší. Do boj o záchranu si síce zverenci Andreja Výboha prenášajú tri body za výhru nad Lotyšskom, ale v utorok a vo štvrtok ich čakajú súboje s domácim Bieloruskom a negatívnym prekvapením turnaja Kanadou. Oba tímy majú svoju kvalitu a zverencov Andreja Výboha nečaká ľahká úloha. Ak však zdolajú v utorok v riadnom hracom čase Bielorusko, vo štvrtok už môžu hrať s Kanaďanmi uvoľnene, pretože budú mať istotu záchrany.

"Zápasy s Bieloruskom a Kanadou nebudú určite ľahké. Účasť Kanady v boji o záchranu je prekvapením, Bielorusko má tiež svoju kvalitu a v skupine poriadne potrápilo najmä Švajčiarov," povedal tréner slovenskej osemnástky Andrej Výboh.

Kanada ešte nikdy nebojovala na majstrovstvách sveta do 18 rokov o záchranu. Doteraz jej najhoršie umiestnenie bolo 6. miesto na MS 2002. Teraz skončí najlepšie na 7. pozícii, čo sa pred turnajom vôbec nečakalo.

Tabuľka skupiny o záchranu:
1. Kanada 1 1 0 0 11:3 3
2. Slovensko 1 1 0 0 4:3 3
3. Lotyšsko 1 0 0 0 1 3:4 0
4. Bielorusko 1 0 0 0 1 3:11 0