Main Content

Chára vo finále nastúpil s viacerými zlomeninami!

sobota, 15. jún 2019 09:45 | Autor: Marek Ďaďo

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Iba niekoľko hodín dozadu sa hokejisti Bostonu Bruins stretli s reportérmi a odpovedali na ich otázky. Výnimkou nebol ani kapitál Zdeno Chára, ktorý sa rozpovedal o nepríjemnom zranení. Ako sa ukázalo, nešlo iba o jednu zlomeninu.

Už je snáď každému známe, že Zdeno Chára nastupoval od 5. zápasu finálovej série so zlomenou čeľusťou. Oficiálne stránky NHL nám priniesli detailnejší pohľad na jeho zranenie. „Bola to skvelá práca. Za 36 hodín medzi 4. a 5. zápasom to dokázali dať dokopy,“ reagoval Big Z na zásah lekárov, ktorí mu v rýchlom čase dokázali ako-tak dať dokopy zlomenú čeľusť. 

„Bol som schopný sústrediť sa na hru a na to, čo je pred nami. Musíme akceptovať, že táto hra a šport prináša určitú bolesť a obete, ktoré musíte prijať.“ Slovenský obranca priznal, že prvé dni bolo preňho ťažké konzumovať jedlo, ale s pomocou tímových zdravotníkov sa mu podarilo prijímať výživu. 

„Krátko po tom je to ťažké. Ste určitým spôsobom limitovaný. Nemôžete veľa prežúvať. Nasledujúce dva dni som bol na tekutej strave. Bolo to dosť náročné ale podarilo sa nám to. Potom sa snažíte nájsť spôsoby ako do seba dať malé kúsky jedla a zachovať ich výživnú časť najlepšie, ako môžete.“ 

Spočiatku sme si všetci mysleli, že Chára utrpel „iba“ jednu zlomeninu, no ako sám priznal, musí sa vyrovnávať s viacerými fraktúrami čeľuste. Tieto zlomeniny mu držia pokope vďaka drôtom a doštičkám. Slovenského zadáka teraz čakajú týždne zotavovania a zaslúžený oddych.