Main Content

Veriť svojmu tímu sa oplatí. TENTO chlapík môže vďaka St. Louis enormne zbohatnúť

pondelok, 10. jún 2019 10:06 | Autor: Marek Ďaďo

Hokejisti St. Louis Blues
Hokejisti St. Louis Blues | zdroj: TASR

V januári sa St. Louis nachádzalo na posledných priečkach v tabuľke Národnej hokejovej ligy. Dnes hrajú Bluesmani finále play off a majú šancu získať prvý Stanley Cup v histórii organizácie. Začiatkom roka iba málokto veril, že by sa mohli Blues dostať tak ďaleko, teda až na muža, ktorý môže v prípade ich triumfu vyhrať poriadny balík peňazí.

„Môžem byť kapitánom potápajúceho sa Titaniku, ale stále budem hrdinom,“ cituje slová Scotta Berryho portál ESPN. Berry je fanúšikom St. Louis a svojmu tímu verí natoľko, že sa v januári rozhodol na ich výhru v Stanley Cupe vsadiť 400 dolárov. Vtedajší kurz na výhru Blues bol 250 ku 1. Táto odvážna stávka by mohla skalnému priaznivcovi Bluesmanov vyniesť až 100 tisíc dolárov!

Berry už obdržal niekoľko ponúk na vykúpenie tiketu, on však tento predaj rezolútne odmieta. „Osud Blues bude mojím osudom. Nikdy nehovorte nikdy, ale v piatok ráno som sa zobudil s pocitom, že Blues vyhrajú šiesty zápas. Tak to cítim,“ vysvetľoval odvážny stávkar. Aj keď už vieme, že Bluesmani v 6. zápase podľahli Bostonu pomerom 1:5, stále majú šancu Stanley Cup získať v poslednom dueli série. 

Scott uviedol, že na výkup tiketu už stihol obdržať niekoľko ponúk, ktorých výška sa pohybovala v cenovom rozmedzí od 26 420 dolárov až po 75 tisíc. On ich však všetky odmietol. „Cítim sa ako súčasť tohto tímu. V januári som vsadil 400 dolárov, aby som mohol vyhrať 100 tisíc dolárov. Taká bola stávka... Som veľmi poverčivý a nechcem to zničiť.“

Treba uznať, že Scott Berry je vskutku skalný fanúšik. Taký balík peňazí by donútil rozmýšľať snáď každého. Ako by ste sa na jeho mieste zachovali vy?