Main Content

Nastúpi Kevin Durant vo finále NBA?

piatok, 7. jún 2019 08:30 | Autor: Jakub Vaverka

Kevin Durant
Kevin Durant | zdroj: TASR

Aktuálne prebieha finále basketbalovej NBA. Po troch stretnutiach prekvapivo vedú basketbalisti Toronta Raptors. Obhajcov z Golden State zdolali už dvakrát.

Toronto sa ujalo vedenia v sérii. Keďže bolo lepšie postavené po základnej časti, začínalo doma. Duel číslo dva už ale brali Warriors. Vyzeralo to, že sú v pohode a i keď Kevin Durant nehral, doma by mali udrieť naplno. Nestalo sa, Bojovníci pred svojimi fanúšikmi prehrali 109:123.

Majú problém. Raptors hrajú totiž skutočne výborne, pritom Kawhi Leonard hrá zrejme životnú sezónu. V zápase číslo 3 navyše nehral ani Thompson, ďalšia opora GSW. Steph Curry sám na všetko nestačí, Iguodala strieda lepšie duely s horšími a Green nie je ofenzívny hráč. Cousinsovi sa navyše nedarí podľa predstáv.

Kľúčovým faktorom je Kevin Durant. Nastúpi však?

Je známe, že má poranené lýtko, ale vzhľadom na to, že je play-off, ešte k tomu finále, je nereálne,aby kluby informovali o dĺžke zranenia svojich hráčov. Durant je rozdielový basketbalista, pravdepodobne najlepší v NBA.

Keď má svoj deň, zápas dokáže vyhrať aj sám.

Golden State prehrávajú 1:2 na zápasy. Nemusia panikáriť. Ak by ale doma z piatka na sobotu prehrali opäť a cestovali späť do Toronta s 2 mečbalmi na krku, situácia by začínala byť kritická. 

Vtedy by pomohlo skutočne jediné: KD.