Main Content

Kauza Sané: Čaká sa na rozhodnutie hráča, tvrdí Bayern

streda, 5. jún 2019 13:39 | Autor: Timotej Gašper

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Prestupová sága okolo Leroya Saného sa začína poriadne zamotávať. 

Nemecký reprezentačný krídelník v službách Manchestru City, Leroy Sané, sa začal s prestupom do Bayernu Mníchov spájať ešte pred niekoľkými týždňami. V prvej chvíli sa zdalo, že tento pomyselný transfer nemá budúcnosť, no vzhľadom na hráčovu nespokojnosť s herným vyťažením sa otvárali nové dvere možností. Leroy odohral v tejto sezóne približne 2600 minút, strelil 16 gólov a pridal aj 18 asistencií, čo sú vysoké čísla, no hráč by podľa všetkého chcel žiariť viac. K špekuláciám prispeli aj dohady, ktoré informujú o nie veľmi dobrom vzťahu trénera Guardiolu s mladým nemeckým futbalistom a tiež fakt, že Leroy dovedna odmieta podpísať s MCFC nový kontrakt, informuje Bild.

Médiá po celom svete denne prichádzajú s novým scenárom ohľadom kauzy Saného a Bayernu Mníchov, pričom na povrch sa dostali už aj správy, ktoré písali o konkrétnej ponuke Bayernu či odmietnutí zo strany Saného. Viacero renomovaných novinárov na čele s Fabriziom Romanom sa priklonilo k tomu, že Bavori pripravili prvú oficiálnu ponuku, ktorá činila 80 miliónov eur pre Manchester City. Klub z Etihad Stadium to však mal odmietnuť s presvedčením, že za svoju ofenzívnu hviezdu žiadajú minimálne 100 miliónov eur. Pomerme zamotanú situáciu však nedávno ujasnil člen najvyššieho vedenia Bayernu, Karl-Heinz Rummenigge: „My sme ešte žiadnu oficiálnu ponuku na Leroya nedali. Ešte nie sme tak ďaleko. Hráč sa musí rozhodnúť, či si vie predstaviť budúcnosť v Bayerne, na tom záleží najviac. Ak sa rozhodne, potom sa oprieme do konkrétnych rokovaní. Leroy sa však ešte nerozhodol, no ostávame blízko celej veci,“stanovil situáciu Karl-Heinz Rummenigge pre Bild.

Bayern sľubuje fanúšikom ráznu obmenu kádru, ktorej súčasťou sa už stali posily ako Benjamin Pavardči  Lucas Hernandéz, no píše sa aj o možných príchodoch Kaia Havertza, Tima Wernerači práve Leryoa Saného