Main Content

Chára vo finále NHL pravdepodobne dohral!

streda, 5. jún 2019 08:15 | Autor: Martin Gregor

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Najhorší možný scenár pre Boston Bruins sa stáva čoraz reálnejší. Zdeno Chára si možno vo finále NHL proti St. Louis už nezahrá.

Informoval o tom v relácii Merloni & Fauria Tuesday afternoon športový redaktor a bývalý hráč amerického futbalu Christian Fauria, ktorý uviedol, že Chára má zlomenú čeľusť, čo mu neumožní pokračovať vo finálovej sérii.

Slovenský obor sa zranil v poslednom zápase série na ľade St. Louis, keď ho v 24. minúte trafil do tváre odrazený puk po strele Braydena Schenna. Jeho tvár aj ľadovú plochu následne zaplavila krv. V tretej tretine sa po ošetrení vrátil s celoplošnou ochrannou maskou na striedačku Bruins, no do zápasu už nezasiahol.

Ako sme vás informovali dnes skoršie ráno, Cháru mali čakať výsledky vyšetrení. Fauria ich teda na základe vyššie spomínaných faktov pozná.

V rámci vysielania sa hovorilo aj o množnosti, že by slovenský obranca do hry zasiahol napriek tomuto zraneniu so špeciálne upravenou prilbou. Je to však len predmetom špekulácií. Otázne by bolo, do akej miery by sa to v osobných súbojoch pokúsili zneužiť hráči St. Louis.