Main Content

Löwa museli hospitalizovať, padla naňho činka

piatok, 31. máj 2019 13:39 | Autor: TASR

Joachim Löw
Joachim Löw | zdroj: TASR

Berlín 31. mája (TASR) - Trénera nemeckej futbalovej reprezentácie Joachima Löwa museli hospitalizovať. Príčinou bola "športová nehoda", pri ktorej si 59-ročný kouč poškodil tepnu. Podľa agentúry AFP na neho pri cvičení spadla činka.

Ako v piatok oznámil na svojej webstránke Nemecký futbalový zväz (DFB), Löw má po nehode problémy s krvným obehom a musí sa liečiť. Preto nebude na reprezentačnej lavičke počas najbližších dvoch zápasov kvalifikácie EURO 2022 proti Bielorusku (8. júna v Borisove) a Estónsku (11. júna v Mainzi). Vo funkcii ho dočasne nahradí asistent Marcus Sorg.

"Cítim sa už celkom dobre, no musím byť najbližšie štyri týždne v oddychovom režime," citovala Löwa agentúra DPA. Tréner majstrov sveta z roku 2014 sa zranil pri cvičení už pred niekoľkými týždňami. Podľa denníka Bild ho hospitalizovali na univerzitnej klinike vo Freiburgu, nemusel však podstúpiť operáciu. "Som neustále v kontakte s mojím realizačným tímom, počas najbližších dvoch zápasov budem na telefóne," dodal Löw.

Počas jeho neprítomnosti pomôžu Sorgovi na lavičke aj tréner brankárov Andy Köpke a manažér Oliver Bierhoff. "Najdôležitejšie je, že Jogi bude o pár dní späť v plnej kondícii. Chcel by byť s hráčmi na ihrisku, no uvedomuje si, že teraz musí myslieť hlavne na svoje zdravie. Marcus Sorg a Andy Köpke vedia, čo treba robiť na tréningoch, navyše všetko budú na diaľku konzultovať s Jogim," povedal Bierhoff.