Main Content

Tréner Arsenalu potvrdil čistky v kádri: Niektorí musia odísť

piatok, 31. máj 2019 13:18 | Autor: Timotej Gašper

Unai Emery
Unai Emery | zdroj: TASR

Arsenal sa pripravuje na letné odchody, čo potvrdil aj tréner Unai Emery. 

Unai Emery si vo svojej premiérovej sezóne ako tréner Arsenalu viedol pomerne slušne. Aj keď sa nedokázal dostať medzi TOP 4 a zaručiť tak klubu Ligu majstrov, do „milionárskej súťaže“ sa mohol kvalifikovať aj prostredníctvom Európskej ligy, v ktorej to „Gunners“ dotiahli až do finále. Vyvrcholenie dlhého ročníka Európskej klubovej súťaže číslo 2 sa konalo v ďalekom Baku, kde sa stretli mestskí rivali Arsenal a Chelsea. Z Azerbajdžanu napokon odlietali s trofejou hráči Chelsea, čo okamžite vytvorilo v klube z Emirates Stadium viacero otáznikov budúcnosti, informuje SkySports.

Najdôležitejší aspekt je samozrejme hráčsky káder, ktorý bude počas leta prechádzať výraznou obmenou. Zmeny v tíme potvrdil aj samotný Emery, ktorý sa podľa všetkého o miesto báť nemusí. Už istý je odchod Aarona Ramseyhodo Juventusu,Petr Čech zavesil kopačky s rukavicami na klinec, Danny Welbeck nedostane ponuku novej zmluvy a Denis Suaréz sa vráti do Barcelony po nevydarenom polročnom hosťovaní. „Naša idea je pokračovať v načatej práci a pracovať s mladými hráčmi. Niektorí hráči musia odísť z klubu, no to by som teraz nechcel konkretizovať. Máme v tíme veľa hráčov, na ktorých chceme popracovať. Sú tu mladí hráči, ktorí majú veľkí potenciál. V tíme sú veľkí a skúsení hráči, no zároveň aj mladé talenty a našou úlohou je dokonale to spojiť. Minulý rok sme sa snažili doťahovať na najlepšie tímy, budúca sezóna však bude v znamení bojovať spolu s nimi o najvyššie priečky,“ prezradil trojnásobný víťaz Európskej ligy. 

Španielsky lodivod teda priznal, že káder musí prejsť obmenou, pričom zároveň poodhalil aj prestupové plány čo sa týka príchodu nových hráčov. „Ak chceme pokračovať v našej práci, potrebujeme pridať do tímu niekoľko nových hráčov. Možno nás ovplyvní aj neúčasť v Lige majstrov, ale sme veľký klub, Arsenal má vo svete obrovské meno a veľa hráčov má sen hrať v tomto klube,“ ukončil Emery.