Main Content

GM New Yorku Rangers komentuje draft. Nechajú si druhú voľbu?

štvrtok, 30. máj 2019 08:22 | Autor: Jakub Vaverka

Kaapo Kakko vs. Jack Hughes
Kaapo Kakko vs. Jack Hughes | zdroj: TASR

Pred pár mesiacmi mali všetci jasno v tom, že jednotkou draftu do NHL v roku 2019 bude Jack Hughes. Priplietol sa do toho však Kaapo Kakko. Necelý mesiac pred draftom nie je isté takmer nič. Jedno ale predsa isté je – poradie draftových výberov jednotlivých klubov.

Jeff Gorton, generálny manažér New Yorku Rangers dostáva v poslednom období otázky týkajúce sa draftu NHL. Jazdci si vyberajú po New Jersey Devils ako druhí, čo znamená, že získajú jedného z dvojice nadaných mladíkov Jack Hughes – Kaapo Kakko.

Veľa sa špekuluje o tom, či Rangers svoj výber nevymenia za takpovediac hotového hráča a vzdajú sa talentovaného hokejistu, ktorého si môžu vybrať. Gorton prehovoril v rozhovore pre portál NHL, kde situáciu jasne vysvetlil.

„Myslím si, že je na mieste povedať, že našu voľbu využijeme. Je to naša práca, teda konkrétne moja, počúvať, kto čo hovorí, kto čo píše, dvíhať telefón. Sme na veľmi dobrej pozícii. Vieme, že získame skvelého hráča. Takže, ako som povedal – máme možnosť vyberať si naozaj vysoko. Tak vysoko, ako si Rangers v histórii vyberali.“

Vstupný draft do NHL je na programe počas víkendu 21. a 22. júna v kanadskom meste Vancouver. GM Jazdcov sa nevyhol ani konkrétnym otázkam na Jacka Hughesa a Kaapa Kakka.

„Na MS boli skvelí. Šampionát nie je všetko, ale je dobré ich vidieť v akcii. Vidieť, ako mladí chlapci nastupujú proti hviezdam NHL a vidieť, ako si počínajú. Je to dobrý turnaj, zábava sledovať ho.“

Ak sa nič prekvapujúce nestane, New York Rangers si vo Vancouveri vyberie z druhého miesta draftu fínskeho útočníka Kaapa Kakka.