Main Content

Sevillský cirkus: Klub môže obratom prísť o najnovšiu posilu

pondelok, 27. máj 2019 15:44 | Autor: Timotej Gašper

Giovani Lo Celso
Giovani Lo Celso | zdroj: TASR

Španielsky celok Betis Sevilla môže čoskoro prísť o hráča, ktorého vedenie kúpilo pred pár týždňami. 

Giovani Lo Celso je meno mladíka, ktorý sa postaral o výrazný rozruch na prestupovom trhu. 23-ročný univerzálny stredopoliar prišiel do Európy ešte v lete 2016, kedy ho z rodnej Argentíny pritiahol za 10 miliónov eur Paríž Saint-Germain. Napriek mladíkovmu potenciálu a nadaniu sa trénerom PSG nepodarilo zatiahnuť ho plnohodnotne do procesu prvého tímu a v lete 2018 sa tak obe strany dohodli na hosťovaní. Z viacerých ponúk zvíťazil sevillský Betis, ktorý mal pre sezónu 18/19 veľké ambície a disponoval kvalitným kádrom. Lo Celso tak doplnil skupinu hráčov so zvučnejšími menami ako Bartra, Firpo, Canales či William Carvalho. 

Betis sa počas ročníka bil o každý jeden bod, čo im v konečnom dôsledku stačilo na 10.miesto v tabuľke La Ligy, čo je pre klub ich rozmerov pomerne úspešné umiestnenie. Veľkú zásluhu na klubových výkonoch mal práve argentínsky pohyblivý záložník, ktorý častokrát striedal na ihrisku pozície stredného záložníka, defenzívneho štítu či ofenzívneho podhrotového hráča. 16 gólov a 6 asistencií je ozaj kvalitná vizitka mladého hráča, ktorý by svojimi zručnosťami istotne zapadol do azda každého herného systému. Keďže Betis si do zmluvy o jeho hosťovaní pripísal aj opciu na trvalý prestup, vedenie nemalo o čom rozmýšľať a ešte skôr avizovali, že vyplatia 22 miliónovú opciu a podpíšu Lo Celsa natrvalo. 

Pre skromný španielsky klub by sa teda jednalo o skvelý obchod, no keďže Giovani hral v skvelej forme, jeho výkony neušli pozornosti Manchestru United, Tottenhamuani Realu Madrid. Všetky spomenuté celky majú podľa SkySports záujem odkúpiť od Sevillčanov ich mladú superhviezdu, pričom cena by nemala podliezť hranicu 60 miliónov eur. Isté zdroje dokonca informujú, že o Lo Celsa má mať záujem aj Paríž, ktorý oň prišiel len pred pár týždňami. Sevilla by síce zarobila aj trikrát viac ako investovala, no Giovani Lo Celso predstavuje kvality, ktoré Betis len tak ľahko nenájde.