Main Content

Wenger neistý budúcnosťou: Udržujem si odstup

piatok, 24. máj 2019 10:39 | Autor: Timotej Gašper

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

Francúzsky tréner je už takmer rok bez angažmánu a nie je istý, ako bude vyzerať jeho budúcnosť. 

Po 22 rokoch a 1213 zápasoch na lavičke Arsenalu sa Arsene Wenger pobral v minulom roku z Emirates Stadium. I keď špekulácie ho spájali s novým angažmánom prakticky okamžite po odchode od „The Gunners“, francúzsky trénerský veterán sa rozhodol pre pauzu. S novými angažmánmi bol spájaný aj od začiatku sezóny 18/19, no naďalej ostával bez práce s tvrdeniami, že potrebuje čas na rozhodnutie. Na lavičku ho podľa zahraničných médií lákalo Monako, AC Miláno, Paríž Saint-Germain či viacero celkov z Premier League. 

V jarnom období sa neraz vyjadril, že jeho kroky s určitosťou povedú znova do trénerského remesla napriek tomu, že pozície vo vedení mu núkali viaceré kluby. Aktuálne je koniec mája a 69-ročný kouč je stále bez angažmánu. Či sa Wenger vráti na trénerskú stoličku je nateraz neisté, čo potvrdil aj samotný Francúz v interview, v ktorom sa vyjadril: „Uviedol som, že určite sa chcem vrátiť k trénovaniu, po tom období som si však povedal, že si budem udržovať odstup a udržujem si ho aj teraz,“cituje slová skúseného lodivoda plátok Euronews

O skúsenostiach a schopnostiach Arsene Wengera nemožno diskutovať aj napriek tomu, že počas posledných rokov v Arsenale ho kvôli zastaranému systému či nedostatku novodobých znalostí o futbalovej taktike neraz odpisovali aj fanúšikovia celku z Emirates Stadium. V lete 2019 sa pripravujú viaceré trénerské machinácie, keďže bez práce sú aktuálne mená ako Jose Mourinho, Antonio Conte, Massimiliano Allegri, Julen Lopetegui či práve Arsene Wenger. Francúzsky kouč tak v nedávnom vyjadrení otvorene priznal neistotu svojej budúcnosti, čo tak vytvára viaceré otázniky. „Určite sa vrátim do futbalu, to je isté. Do akej pozície, to zatiaľ neviem. Nie som si istý, či budem znova tréner, či nie. Apetít a túžba sú stále vo mne. Viem, aký štýl života je predo mnou a teda sa musím rozhodnúť čoskoro,“ uzavrel otázku svojej budúcnosti pre Euronews.