Main Content

Fíni sa opätovne ujali vedenia v skupine, Suomi s prehľadom porazilo Francúzov

nedeľa, 19. máj 2019 22:42 | Autor: TASR

Fínska hokejová reprezentácia
Fínska hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Košice 19. mája (TASR) - Hokejisti Fínska potvrdili pozíciu favorita a v zápase košickej A-skupiny MS zdolali Francúzsko 3:0. Po trojbodovom víťazstve sú so 16 bodmi na čele skupiny. Francúzi majú naďalej iba jeden bod a patrí im 7. priečka.

Francúzi uzavrú svoje účinkovanie v A-skupine pondelňajším zápasom od 16.15 proti Veľkej Británii, ktorý bude zároveň priamym súbojom o zotrvanie v najvyššej kategórii. Fíni budú mať na potvrdenie prvej priečky utorňajší zápas proti Nemecku (od 12.15).

Od úvodu sa hralo pod taktovkou Fínov. Ich aktivitu podporila presilovka, Kivirantov teč Lindbohmovej strely však prišiel až po nej - 1:0. Severania napriek snahe nepridali v prvej tretine ďalší gól. Francúzi v druhej časti lepšie korčuľovali, snažili sa eliminovať súpera, no Mikkola v 22. minúte upravil na 2:0. Favorit mal naďalej viac z hry, Di Dio Balsamo v ojedinelom protiútoku neprekvapil Lankinena. Aj v tretej časti pridali Fíni jeden gól, na konečných 3:0 uzavrel po chybe francúzskej rozohrávky Sallinen.

A-skupina (Košice):

Francúzsko - Fínsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 10. Kiviranta (Lindbohm, Tyrväinen), 22. Mikkola (Pesonen, Kaski), 53. Sallinen (Savinainen). Rozhodovali: Fraňo (ČR), Schukies (Nem.) - Dalton (V. Brit.), Šišlo (Rus.), vylúčení: 7:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4682 divákov.