Main Content

Skvelá správa pre Slovan, v Lige majstrov bude nasadený: ZOZNAM možných súperov

nedeľa, 19. máj 2019 15:34 | Autor: Filip Chudý

Slovan Bratislava v Lige majstrov
Slovan Bratislava v Lige majstrov | zdroj: TASR

Bratislavskému Slovanu zahral do karát vývoj vo viacerých súťažiach, čo znamená, že v predkolách milionárskej súťaže začne ako nasadený.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislavamuseli približne mesiac čakať na to, kým sa definitívne dozvedia to, či budú v 1. predkole Ligy majstrov nasadení. Ale teraz už vedia, že určite budú, keďže s nimi hral vývoj vo viacerých súťažiach.

Veľmi im pomohlo, že víťaz tohto ročníka Ligy majstrov získal miestenku aj cez vlastnú ligovú súťaž, čo zároveň posunulo majstrov Izraela a Cypru z prvého predkola do druhého, pričom Maccabi Tel Aviv aj APOEL Nikózia majú vyšší koeficient ako Slovan. Tiež im pomohlo, že maďarským majstrom sa stal Ferencváros Budapešť a rumunským CFR Kluž.

A hoci belasí so svojím koeficientom 6,000 môžu byť aj úplne najhorší medzi nasadenými v 1. predkole LM, už ich nič nedostane pod čiaru. To znamená, že na úvod sa vyhnú klubom ako je Crvena zvezda Belehrad (Srbsko) a Celtic Glasgow (Škótsko), práve naopak, dostanú ľahšieho súpera a budú favoritom na postup.

Paradoxne, ako im Ferencváros Budapešťa CFR Klužpomohli do skupiny nasadených, teraz sú to zrejme najväčšie hrozby, ktoré Slovan môže na úvod dostať. Môže sa k nim ešte pridať majster Poľska, ak sa ním v nedeľu stane Piast Gliwice na úkor Legie Varšava (tá by išla medzi nasadených), resp. ak CSKA Sofia v závere bulharskej ligy preskočí Ludogorec Razgrad.

Žrebovanie sa uskutoční 18. júna. Prvé zápasy sa budú hrať 9.-10. júla, odvety potom 16.-17. júla. Keď Slovan vypadne, v pohárovej Európe ešte nekončí, ale presunie sa do nasledujúceho predkola majstrovskej časti Európskej ligy, čiže bude v nej hrať len proti majstrom svojich krajín o účasť v skupinovej fáze EL. Tú v tejto sezóne hral Spartak Trnava, kde získal pre Slovensko rekordných sedem bodov, pritom začal v 1. predkole LM ako nenasadený. Čiže Slovan to bude mať o niečo ľahšie, keďže začne ako favorit.

Zoznam nasadených v 1. predkole Ligy majstrov 2019/20

Celtic Glasgow (Škótsko)
BATE Borisov (Bielorusko)
FK Astana (Kazachstan)
Karabach Agdam (Azerbajdžan)
NK Maribor (Slovinsko)
Crvena zvezda Belehrad (Srbsko)
Šeriff Tiraspoľ (Moldavsko)
Rosenborg Trondheim (Nórsko)
HJK Helsinki (Fínsko)
FC Dundalk (Írsko)
F91 Dudelange (Luxembursko)
Škendija Tetovo (Severné Macedónsko)
The New Saints (Wales)
ŠK Slovan Bratislava (Slovensko)

Plus dva ďalšie: Ak titul získajú Legia Varšava a Ludogorec Razgrad, budú oba kluby nasadené. Ak vyhrá titul iba jeden z nich, nasadeným bude aj AIK Štokholm (Švédsko). Ak ho nezíska ani jeden, nad čiaru nasadenia sa dostane aj majster Litvy (Suduva Marijampole) alebo Arménska. Pričom z Arménska to môže byť len FC Alaškert, lenže najprv by musel získať titul.

Zoznam nenasadených v 1. predkole Ligy majstrov 2019/20

FK Sarajevo (Bosna a Hercegovina)
FC Valletta (Malta)
CFR Kluž (Rumunsko)
Ferencváros Budapešť (Maďarsko)
JK Nomme Kalju (Estónsko)
Partizani Tirana (Albánsko)

Valur Reykjavík (Island)
Linfield Belfast (Severné Írsko)
HB Tórshavn (Faerské ostrovy)
FC Riga (Lotyšsko)
Saburtalo Tbilisi (Gruzínsko)
majster Čiernej Hory

víťaz kvalifikačného turnaja za účasti Lincoln Red Imps (Gibraltár) a majstrov San Marína, Kosova a Andorry

Plus tri ďalšie: Záleží na vývoji líg v Poľsku, Bulharsku a Arménsku, na čo čakajú aj AIK Štokholm (Švédsko) a Suduva Marijampole (Litva).