Main Content

Boli zvesti o odchode Malkina z Pittsburghu pravdivé?

sobota, 18. máj 2019 10:24 | Autor: Marek Ďaďo

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: © TASR

Táto sezóna nebola zo strany Jevgenijho Malkina to pravé orechové. Pittsburgh už nebol tým dominantným mužstvom, na aké sme boli zvyknutí z predošlých rokov a svoje o tom môže povedať aj jeden z najúspešnejších ruských hokejistov histórie. Ten mal byť údajne po vypadnutí Penguins oslovený vedením, či by nechcel zmeniť klub. Je to však pravda?

Penguins síce ťahajú najdlhšiu aktívnu sériu postupov do play off, ale v prvom kole proti New Yorku Islanders sklamali a so sezónou sa rozlúčili už po 4 zápasoch. Toto „vyhorenie“ malo údajne spôsobiť, že sa vedenie Pittsburghu rozhodlo Malkina opýtať, či by nechcel zrušiť svoju klauzulu o nevymeniteľnosti, ktorá mu zaručuje, že ho organizácia nemôže vytrejdovať bez jeho súhlasu.

Rob Rossi z portálu The Athletic ale všetky  špekulácie poprel a navyše dodal, že kapitán tímu, Sidney Crosby, nebol z týchto dohadov vôbec šťastný. Malkin momentálne oblieka ruský národný dres a spolu so svojimi kolegami valcujú súperov na prebiehajúcich MS. V základnej časti NHL mu to tam ale nepadalo tak, ako sme u neho zvyknutí - v 68 zápasoch získal „iba“ 72 bodov.

„Som zvyknutý na reči, že by som mohol byť vymenený, ale mňa to neznervózňuje,“ povedal Malkin ruským novinárom. „Teraz som v tíme Ruska a pokúsim sa dokázať, že som v pohode. Mal som zlú sezónu. Niekedy je kritika zaslúžená. Tentoraz je pravdepodobne zaslúžená,“ sypal si popol na hlavu 3-násobný šampión NHL.

Na záver dodáme, že Malkin má 32 rokov a počas nasledujúcich 3 sezón bude z platového priestoru Penguins ukrajovať 9,5 milióna dolárov ročne. Spolu s Crosbym sú jedinými hráčmi Tučniakov, ktorých zmluva je doplnená klauzulou o nevymeniteľnosti.