Main Content

MS18: SR po prehre s Ruskom iba o záchranu - doplnené

nedeľa, 18. apríl 2010 19:43 | Autor: Martin Gregor

MS18: SR po prehre s Ruskom iba o záchranu - doplnené
MS18: SR po prehre s Ruskom iba o záchranu - doplnené | zdroj: SITA

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie v bieloruskom Minsku v zápase B-skupiny s výberom Ruska 1:3 a nepostúpila do štvrťfinále.

Zverenci Andreja Výboha budú bojovať v skupine o záchranu, do ktorej si prenášajú víťazstvo nad Lotyšskom. Ich súpermi teraz budú Bielorusko a

O výsledku súboja Slovenska s Ruskom sa rozhodlo v prvej tretine, v ktorej Rusi získali veľmi rýchlo dvojgólové vedenie. Slováci ho síce znížili, ale Gurkin svojím druhým gólom v zápase vrátil "zbornej" náskok. Do konca zápasu sa už potom skóre nezmenilo.

B-skupina (Minsk)

Rusko "18" - Slovensko "18" 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Góly: 1. Nesterov (Namestnikov), 6. Gurkin (Berdnikov, Želdakov), 18. Gurkin (Bednikov, Kuznecov) - 16. Matoušek (Krempaský)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bauer (Nem.), Schütz (Nem.) - Carlson (Kan.), Goľak (Bielor.), 3100 divákov

Zostava SR "18“: Riečický - Marinčin, Trška, Styk, Čerešňák, Ľubor Pokovič, Čajkovský, Macejko - Toman, Šimčák, Cingel - B. Mráz, M. Tvrdoň, D. Bondra - Krempaský, Kalináč, Matoušek - Murček, D. Mihálik, Daráš - Rožník

Rusko sa ujalo veľmi rýchlo vedenia, v 39. sekunde zápasu otvoril po nápore strelou od modrej skóre Nesterov. V 6. min sa "zborná" opäť presadila strelou od modrej - Gurkin zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Rusi boli vo vedení, hrali suverénne a vytvárali si ďalšie šance. Slováci mohli znížiť pri presilovke, Cingelov teč i Marinčinova delovka sa ale neskončili úspechom. V 16. min znížil po rýchlom prechode do útočného pásma Matoušek. Slováci zvýšili tempo hry. V 18. min však zabudli na voľného Gurkina a ten vrátil ruskej reprezentácii opäť dvojgólový náskok. Ruskí mladíci pokračovali aj naďalej v nápore, ale nevyužili množstvo šancí, brankár Riečický súboje so súperovými hráčmi vyhrával. Slováci sa pred ruskú bránku dostávali minimálne. V úvode tretej tretiny nevyužili presilovku štyroch proti trom. V 45. min sa na trikrát nepresadil pred bránkou Cingel. Oba tímy si potom vytvorili ešte pár šancí, ale skóre sa už nemenilo.

Hlas:
Andrej Výboh (tréner SR "18"): "O výsledku rozhodla prvá tretina, v ktorej sme urobili chyby. Dosiahli sme síce kontaktný gól na 1:2, ale potom opäť inkasovali. Ďalší priebeh bol už vyrovnaný - aj na počet šancí, ale nedokázali sme sa presadiť v koncovke. Súboj mal svoju dynamiku. Teraz nás čaká skupina o záchranu, zápasy s Bieloruskom a Kanadou nebudú určite ľahké. Účasť Kanady v boji o záchranu je prekvapením, Bielorusko má tiež svoje kvality a naposledy potrápilo Švajčiarov."

Tabuľka B-skupiny:
1. Rusko 4 3 0 0 1 20: 7 9
2. Fínsko 3 3 0 0 0 17: 8 9
3. Česko 3 2 0 0 1 10:11 6
4. Slovensko 4 1 0 0 3 10:15 3
5. Lotyšsko 4 0 0 0 4 9:25 0