Main Content

Poškodili nás proti Fínsku rozhodcovia? Prehovoril Boris Valábik

nedeľa, 12. máj 2019 10:19 | Autor: Jakub Vaverka

Boris Valábik
Boris Valábik | zdroj: TASR

Slovensko má za sebou dva zápasy na domácom šampionáte. Po senzačnej výhre proti USA prišla prehra s Fínskom. Vo veľkom sa hovorilo o výkone rozhodcov.

Slovensko prehralo s Fínskom 2:4, keď po dvoch tretinách platil nerozhodný stav 2:2. V tretej tretine však víťazný gól skóroval Kaapo Kakko, ktorý v úplnom závere dokončil hetrik presným zásahom do prázdnej brány. Okrem výkonov oboch mužstiev sa po stretnutí hovorilo o výkone rozhodcov, ktorí neboli najistejší.

Inkrimované boli predovšetkým okamihy pri vyrovnávajúcom góle Martina Marinčina, ktorý musel byť uznaný až na tretí raz. K celej situácii sa vyjadril bývalý slovenský reprezentant a hráč Atlanty Trashers Boris Valábik.

Valábik je aktuálne hokejovým analytikom a počas majstrovstiev sveta ho môžeme vidieť v štúdiu verejnoprávnej televízie. To, čo sa priaznivcom nezdalo vysvetlil na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

 

"VYSVETLENIE: tréner môže zobrať ,,coach's challenge" len na znovuposúdenie dvoch sporných momentov:


1. Posúdenie nedovoleného bránenia v hre na brankára 
2. Posúdenie "off side", z ktorého priamo padol gól.


Nemôže si teda zobrať ,,trénerskú výzvu" na posúdenie faulu hráča v poli (ako pri treťom fínskom góle).
Pri neúspešnom ,,coach's challenge" v 1.bode, bude tímu odobratý time-out (situácia pri našom vyrovnávajúcom góle na 2:2).Pri neúspešnom ,,coach's challenge" v 2.bode, budú tímu udelené 2 trestné minúty za zdržiavanie hry."