Main Content

Kanada na MS bez Tavaresa, na súpisku zapísala 21 hráčov

piatok, 10. máj 2019 06:34 | Autor: TASR

John Tavares
John Tavares | zdroj: TASR

Bratislava 9. mája (TASR) - Kanadská hokejová reprezentácia zverejnila úvodnú súpisku na majstrovstvách sveta na Slovensku. Figuruje v nej dvadsaťdva hráčov - traja brankári, sedem obrancov a dvanásť útočníkov. Informoval o tom portál allhockey.ru.

Chýba útočník John Tavares, ktorý sa na štvrtkovom tréningu zranil a vrátil sa do Toronta na ďalšie vyšetrenia. Rozsah zranenia ani prognóza zatiaľ nie sú známe. "Sme sklamaní, že John sa nezúčastní na MS 2019. Po rozhovoroch s jeho klubom Toronto Maple Leafs sme sa však zhodli, že bude preňho najlepšie, keď sa vráti domov. Vieme, že si chcel opäť obliecť národný dres, my sme sa tešili, že bude súčasťou nášho mužstva," uviedol člen realizačného tímu Jason Botterill na stránke hockeycanada.ca.

Kanaďania sa v úvodnom vystúpení v košickej A-skupine predstavia v piatok o 16.15 h proti Fínom.

Úvodná súpiska Kanady na MS (k 9. máju):

brankári: Carter Hart (Philadelphia Flyers), Matt Murray (Pittsburgh Penguins), MacKenzie Blackwood (New Jersey Devils)

obrancovia: Brandon Montour (Buffalo Sabres), Troy Stecher (Vancouver Canucks), Damon Severson (New Jersey Devils), Shea Theodore (Vegas Golden Knights), Darnell Nurse (Edmonton Oilers), Dante Fabbro (Nashville Predators), Tom Shabo (Ottawa Senators)

útočníci: Jonathan Marchessault, Mark Stone (obaja Vegas Golden Knights), Anthony Cirelli, Mathieu Joseph (obaja Tampa Bay Lightning), Tyler Bertuzzi, Anthony Mantha (obaja Detroit Red Wings), Sam Reinhart (Buffalo Sabres), Kyle Turris (Nashville Predators), Dylan Strome (Chicago Blackhawks), Adam Henrique (Anaheim Ducks), Sean Couturier (Philadelphia Flyers), Jared McCann (Pittsburgh Penguins)