Main Content

Hviezdy na odchode z Columbusu

štvrtok, 9. máj 2019 09:44 | Autor: Marek Ďaďo

Hokejisti Columbus Blue Jackets
Hokejisti Columbus Blue Jackets | zdroj: TASR

Vo vodách s názvom NHL sa tento rok diali veľké veci, a to nielen na ľade. Mnoho hráčov podpisovalo nové zmluvy, z čoho vzniklo hneď niekoľko zaujímavých debát a vyhlásení. Azda najväčšie problémy s podpismi kontraktov majú v Columbuse, kde ďalšia hviezda prejavila vôľu vyskúšať si trh s voľnými hráčmi.

Po Artemim PanarinoviSergejovi Bobrovskom sa našiel ďalší hráč, ktorý by rád privítal aj inú možnosť, ako predĺžiť zmluvu s Blue Jackets. Matt Duchene, ktorý do tímu prišiel iba tesne pred uzávierkou prestupov, sa pre novinárov vyjadril, že by si prial vyskúšať trh s voľnými hráčmi.

„Čas strávený tu som si náramne užil a budem sa rozprávať s generálnym manažérom, čo všetko je vo veci,“ cituje Duchenea portál Sportsnet. „Je to veľký okamih v mojom živote. Je to pravdepodobne najväčšie rozhodnutie, aké som kedy musel urobiť.“

28-ročný center je v poslednej sezóne svojho 5-ročného kontraktu, ktorý podpísal ešte ako hráč Colorada Avalanche. Pokiaľ by Duchene uzavrel novú zmluvu s Columbusom, SenátoriOttawy (odkiaľ Duchene do Columbusu prišiel) by získali voľbu v prvom kole draftu 2020.

Generálny manažér Blue Jackets, Jarmo Kekalainen, si uvedomuje, že ho v nasledujúcich týždňoch čaká ťažká práca ohľadom vybavovania nových zmlúv. Jedným z hráčov, ktorých by si chcel udržať, je aj Duchene. Tam sa však problémy Modrokabátnikov nekončia - zmluvu nemá podpísanú ani Sergej Bobrosvky a Artemi Panarin.

Počas posledného stretnutia s novinármi síce nebol Panarin prítomný, Bobrovsky sa však nestráhal vyjadriť k údajným nezhodám s organizáciou. Všetky dohady o vzájomnej nevraživosti medzi oboma stranami poprel a dodal, že sa ešte nerozhodol, či v Columbuse zostane, alebo si bude hľadať nové pôsobisko. Je teda možne, že Blue Jackets nakoniec prídu o všetky svoje hviezdy.