Main Content

Liverpoolsky veterán: Luis Suárez sa správal ako potkan

utorok, 7. máj 2019 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Luis Suárez skóroval v úvodnom semifinále Ligy majstrov, v ktorom Barcelona zdolala Liverpool 3:0 a urobila obrovský krok k postupu do finále na štadióne Wanda Metropolitano v Madride. Po stretnutí sa okrem famózneho výkonu Lionela Messiho rozoberala aj oslava uruguajského strelca.

Dôvodom bol fakt, že aj keď má liverpoolsku minulosť, presný zásah do siete Alissona Beckera emotívne oslavoval. Samotný strelec pred zápasom avizoval, že ak skóruje, presný zásah oslávi. Navyše, bol to jeho prvý gól v prebiehajúcom ročníku Champions League a bolo vidieť, že z neho opadlo veľké napätie.

Fanúšikovia The Reds to ale nezobrali a na internetových fórach sa El Pistolero stal ich verejným nepriateľom. K nenávistným prejavom na dresu rodáka z mesta Salto sa pridal aj John Aldridge, niekdajší útočník Liverpoolu FC a miláčik priaznivcov Červených. Jeho slová priniesol portál Goal.com. „Suárez sa správal ako potkan, jeho správanie v zápase Ligy majstrov bolo nad rámec.“

„Nemám nijaký problém s tým, že oslavoval svoj presný zásah proti Liverpoolu. Fakt, že obliekal červený dres neznamená, že nemôže dať najavo emócie po tom, čo skóruje v dôležitom stretnutí,“ vysvetľuje Aldridge. „To, čo akceptovateľné nebolo, bol štýl, akým hral. Bol nepríjemný, dobiedzavý, hral rukami, dohrával súboje. Využíval každú príležitosť.“

„Poznáme ho, ale každý by mal mať rešpekt voči tým, ktorí k nemu v minulosti boli dobrí. Suarez hodil liverpoolsky rešpekt ľuďom z Anfield Road priamo do tváre,“ zakončil ex-kanonier LFC. Odveta medzi oboma celkami je na programe dnes v meste The Beatles.