Main Content

Dominika Cibulková si poradila s Polonou Hercogovou

streda, 19. október 2011 12:00 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako ôsma si v stredajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Kremlin Cup v Moskve (Premier, dotácia 721 000 USD, tvrdý povrch v hale) poradila so Slovinkou Polonou Hercogovou za 114 minút 6:3, 7:6 (3).

Finalistka minulotýždňového podujatia v rakúskom Linzi Cibulková je osmičkou "pavúka" a Hercogovej sa revanšovala za nedávnu hladkú štvrťfinálovú prehru z kórejského Soulu (3:6, 1:6).

Celková bilancia medzi touto dvojicou je teraz 2:1 v prospech 22-ročnej Bratislavčanky, ktorá sa radovala tento rok aj v 2. kole Wimbledonu (6:1, 6:2).

Cibulková si v osemfinálovom 2. kole v ruskej metropole zmeria prvý raz na okruhu sily s Češkou Klárou Zakopalovou.

Hercogová kládla Cibulkovej tuhý odpor, v prvom sete dokázala odpovedať na stratu podania rebrejkom na 3:3, ale ďalší brejk na 5:3 už Slovenka potvrdila premeneným setbalom pri svojom servise. V druhom dejstve to bola Cibulková, ktorá doháňala manko brejku z piatej hry, ale okamžite sa revanšovala a dotiahla set do tajbrejku, kde od začiatku dominovala - získala úvodné štyri výmeny. Víťazstvo spečatila pri vlastnom podaní.

Z Moskvy si zverenkyňa Željka Krajana odnesie minimálne 60 bodov do príslušného rebríčka a k nim šek na 10 050 dolárov. Pre Cibulkovú ide o posledné oficiálne podujatie v tejto sezóne, čo v nedeľu potvrdila pre agentúru SITA.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-8) - Polona Hercogová (Slovin.) 6:3, 7:6 (3) za 114 minút

© WEBNOVINY