Main Content

Malkin by mohol byť vymenený. Rangers a Florida si mädlia ruky

piatok, 3. máj 2019 08:03 | Autor: Jakub Vaverka

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: TASR

Malkin dlhodobo patrí medzi najlepších hokejistov NHL. Ruský útočník, ktorý ťahal Pittsburgh Penguins aj v tejto sezóne, by údajne mohol v nasledujúcom ročníku hrať niekde inde.

Pittsburgh Penguins nemá za sebou dobrú sezónu. Klub síce postúpil do play-off, i keď mal v základnej časti problémy, ale v sérii s New Yorkom Islanders sa Tučniaci ani neohriali a vypadli po štyroch porážkach. V zámorí sa otvorene diskutuje o tom, že Pens čaká výraznejšia prestavba kádra, pričom miesto okrem kapitána Sidneyho Crosbyho nemá garantované zrejme nikto.

Generálny manažér Pittsburghu Jim Rutherford uviedol, že fanúšikovia sa nemusia báť ani odchodu Jevgenija Malkina, ale špekulácie okolo tohto ruského reprezentanta neutíchajú, ale naopak, silnejú. „Malkin si je vedomý šumov okolo svojej osoby. Záujem o jeho služby má byť vo Floride Panthers a New Yorku Rangers,“ uvádza portál NHL Trade Rumors.

„Florida získala kouča Qunnevillea a plánuje získať 1-2 zvučné mená, pričom kombinácia Barkova s Malkinom by mohla byť smrtiaca. Rangers by sa zas hviezda svetových rozmerov hodila ako soľ,“ informujú novinári zo Spojených štátov amerických.

K situácii okolo svojej osoby sa vyjadril aj samotný Malkin, ktorý sa aktuálne pripravuje s ruskou reprezentáciou na majstrovstvá sveta na Slovensku. „Zvykol som si, že sa hovorí o mojej výmene, nie som z toho ani len nervózny. Teraz som v ruskej reprezentácii a pokúsim sa dokázať, že som dobrý. Mal som zlý ročník a chystám sa nechať naň zabudnúť.“