Main Content

VIDEO: Hokejisti St. Louis Blues sa ujali vedenia, o prehre Dallasu rozhodol Maroon

utorok, 30. apríl 2019 08:06 | Autor: TASR

Hokejisti St. Louis Blues
Hokejisti St. Louis Blues | zdroj: TASR

New York 30. apríla (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili v noci na utorok v treťom súboji semifinále play off Západnej konferencie NHL na ľade Dallasu Stars 4:3 a v sérii vedú 2:1 na zápasy. Víťazný gól hostí strelil 98 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Patrick Maroon. Štvrtý zápas série 2. kola play off je na programe v noci na štvrtok opäť na ľade Dallasu (3.30 SELČ).

"Bluesmani" v zápase trikrát viedli, Stars však dokázali zakaždým vyrovnať. Až prišla situácia z 59. minúty, keď sa Maroon za súperovou bránkou zmocnil puku, využil voľný priestor pred Benom Bishopom a namieril popod jeho rameno presne do pravého horného rohu. "Myslím si, že náš tím dobre zareagoval na predošlú prehru. Cítime, že nachádzame spôsoby, ako vyhrávať zápasy. Treba zložiť poklonu súperovi, že sa dokázal na nás vždy gólovo dotiahnuť, no my sme neustále do neho búšili a nikdy to nevzdali," vyslovil sa pre nhl.com autor rozhodujúceho zásahu.

Zhodne gólom a asistenciou sa na triumfe hostí podieľali Jaden Schwartz a Tyler Bozak. Blues sú v tohtoročnej vyraďovačke vonku stále stopercentní, na klziskách súperov vyhrali všetky štyri stretnutia - okrem nočného aj predošlé tri v 1. kole play off na ľade Winnipegu. "V tretej tretine sme sa zlepšili, ale celkovo nás súper prevýšil. Blues boli lepším tímom, zaslúžili si vyhrať," konštatoval center Tyler Seguin, ktorý dal tretí gól Dallasu.

2. kolo play off NHL

3. zápas semifinále Západnej konferencie:

DALLAS STARS - ST. LOUIS BLUES 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Góly: 18. Radulov (Spezza, Dowling), 54. Cogliano (Janmark), 56. Seguin (Heiskanen, Zuccarello) – 2. Schwartz (Parayko, O'Reilly), 29. Bozak (Thomas, Dunn), 55. Pietrangelo (Bouwmeester, Schwartz), 59. Maroon (Bouwmeester, Bozak). Brankári: Bishop - Binnington, strely na bránku: 31:34, 18.532 divákov.
/stav série: 1:2/