Main Content

Sarri prehovoril o Hazardovi: Problémom je nový kontrakt

pondelok, 29. apríl 2019 11:10 | Autor: Timotej Gašper

Eden Hazard, Maurizio Sarri
Eden Hazard, Maurizio Sarri | zdroj: TASR

Situácia ohľadom hviezdneho lídra londýnskej Chelsea, Edena Hazarda, je aktuálne pravdepodobne jednou z najväčších starostí klubu zo Stamford Bridge.

Belgický krídelník je dlhodobo spájaný s odchodom z Chelsea, pričom takmer vždy sa jeho meno skloňuje s prestupom do Realu Madrid. Špekulácie utíchli začiatkom aktuálnej sezóny, no keď sa v novom kalendárnom roku vrátil ku kormidlu Zinedine Zidane, pravdepodobnosť tohto veľkého transferu opäť nabrala reálne kontúry. Kontrakt 28-ročného belgického reprezentanta má v Chelsea platnosť len do konca budúcej sezóny, čo teda vedenie musí vyriešiť podpisom novej zmluvy respektíve predajom svojej najväčšej hviezdy. 

Autor 19 gólov a 13 asistencií v tejto sezóne sa mierne prekvapivo nedostal medzi najlepšiu jedenástku sezóny Premier League, čo taktiež rozvírilo vlnu kritiky. O hráča je teda veľký záujem zo strany Realu Madrid, kde pripravujú letnú obmenu kádru a na nové hviezdne posily sú „Los Blancos“ pripravení minúť aj viac ako 400 miliónov eur. Apropo, má to byť práve Hazard, ktorý stojí na prvom mieste žiadaných hráčov Zinedine Zidanea.

Každým dňom sa teda špekuluje či Hazard zotrvá alebo odíde, pričom naposledy sa k tejto situácii bližšie vyjadril aj tréner Maurizio Sarri. „Neviem ako sa rozhodne. Je to medzi ním a klubom, pýtajte sa ich. Problémom je nový kontrakt, keďže budúca sezóna je pre Edena poslednou v jeho aktuálne platnom kontrakte. V tomto momente to pre mňa naozaj nie je veľmi dôležité,“ načal Sarri, ktorý je známy dištancovaním sa od prestupových špekulácií.

Hazard urobil pre Chelsea veľa a bez debát sa za necelých sedem rokov v klube vyprofiloval na jednu z najváženejších legiend londýnskeho celku. Prínos belgického ofenzívneho mága do hry si uvedomuje aj Sarri, ktorý vo svojom interview ohľadom možného prestupu Hazarda dodal: „Som veľmi šťastný z jeho hry, lebo hrá veľmi dobre, bojuje na ihrisku za nás všetkých. Jeho rozhodnutie budem plne rešpektovať,“ zakončil Maurizio Sarri