Main Content

Ďalší Slovák zo zámoria voľný pre MS: Dostane Rybár pozvánku?

pondelok, 29. apríl 2019 09:15 | Autor: Martin Gregor

Patrik Rybár
Patrik Rybár | zdroj: TASR

Slovenský hokejový brankár Patrik Rybár sa môže stať už ôsmou potvrdenou posilou pre slovenskú hokejovú reprezentáciu pred tohtoročným svetovým šampionátom.

Účastník zimnej olympiády v Pjongčangu a minuloročných MS, na ktorých odchytal za Slovensko tri zápasy, je po dnešnej noci voľný pre potreby Craiga Ramsayho. Jeho klub Grand Rapids Griffins totiž vypadol v prvom kole play-off AHL, keď v rozhodujúcom piatom súboji s Chicagom Wolves ťahal za kratší koniec povrazu.

Rybár v play-off nezasiahol ani do jedného duelu, pretože tréneri farmy Detroitu Red Wings dali prednosť Fínovi Harrimu Saterimu. Odchovanec skalického hokeja nastúpil v základnej časti do 37 zápasov, v ktorých mal úspešnosť zákrokov 90.8% a primer 2,49 inkasovaného gólu na zápas. Pre 25-ročného brankára to bola prvá sezóna v zámorí.

Zatiaľ nie je jasné, či Rybára povolajú Craig Ramsay a Miroslav Šatan do prípravy, aby zabojoval o svoju miestenku na šampionát. Slováci majú zatiaľ v bráne k dispozícii Júliusa Hudáčka, Denisa Godlu a Mareka Čiliaka