Main Content

Kto sa dostane do TOP 4 anglickej Premier League?

štvrtok, 25. apríl 2019 12:26 | Autor: Jakub Vaverka

Premier League
Premier League | zdroj: Digisport.sk

V anglickej Premier League nie je v tejto sezóne napínavý iba boj o majstrovský titul, ale rovnako tak súboj o prvé štyri priečky, ktoré zabezpečia klubom účasť v nasledujúcej sezóne Ligy Majstrov.

Manchester City a Liverpool sú mimo tento článok. Bojujú o majstrovský titul v Premier League a účasť v Lige majstrov v nasledujúcom ročníku im neujde. Nasleduje však štvorica mužstiev, ktoré si to rozdávajú o zvyšné dve pozície do prestížnej európskej pohárovej súťaži. Konkrétne sa jedná o Tottenham Hotspur, ktorý má aktuálne 70 bodov, následne Chelsea so 67 bodmi, Arsenal so 66 a Manchester United, ktorý doteraz získal 64 bodov.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur má trojbodový náskok na Chelsea, štvorbodový náskok na Arsenal a šesť bodov náskoku na Manchester United. Kohúti sú na tom najlepšie a momentálne nič nenasvedčuje tomu, že by v najlepšej štvorke figurovať nemali. Zverenci trénera Mauricia Pochettina do konca súťažia doma vyzvú West Ham United, následne cestujú do Bournemouthu a sezónu zakončia v Liverpoole, v súboji proti Evertonu. Môžu z toho byť tri triumfy aj tri prehry, avšak Spurs majú pomerne slušnú formu, a teda by sa báť nemuseli.

Chelsea

Chelsea má pred sebou náročný žreb. V nedeľu Londýnčania cestujú do Manchestru, kde si to v priamom súboji rozdajú s United. Ak zvíťazia, Red Devils definitívne odstránia z boja o Ligu majstrov. Po tomto dueli CFC doma hostí Watford, v poslednom kole si sily zmeria s Líškami na ihrisku Leicestru. The Blues sú štvrtí a i napriek náročným súperom pred sebou, majú aktuálne všetko vo svojich rukách. Veľa napovie nedeľa.

Arsenal

Arsenal po prehre s Wolves cestuje cez víkend do Leicestru, kde to nebude jednoduchšie. V predposlednom kole tím Unaia Emeryho nastúpi proti Brightonu a sezónu zakončí na ihrisku nevyspytateľného Burnley. Arsenal nie je v optimálnej forme a momentálne sa mu viac darí v Európskej lige ako v Premier League. Žreb do konca súťaže však bol ku Gunners prívetivejší ako k ostatným.

Manchester United

Manchester United hrá v nedeľu o všetko, ak Devils prehrajú doma s Chelsea, v Lige majstrov ich budúci rok neuvidíme. Klub, ktorý je bez formy a vo veľkom sa rieši odchod viacerých klubových opôr, čelí náročnej situácii. Ak by ale Diabli zvládli zápas s Modrými, čakajú ich už „len“ Huddersfield (vonku) a Cardiff City (doma). Aktuálne to má tím Ole Gunnara Solskjaera rozohrané najhoršie, ale to sa môže rýchlo zmeniť.