Main Content

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@hertlik48 interviews >>>>>>> #StanleyCup

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

VIDEO: Česká hviezda sa pričinila o neuveriteľný obrat: Hertlova epická radosť po vyradení minuloročného finalistu baví NHL

Hokejisti San Jose Sharks postúpili do semifinále Západnej konferencie, keď v siedmom štvrťfinálovom súboji po senzačnom obrate zvíťazili nad minulosezónnymi finalistami Vegas Golden Knights 5:4 po predĺžení. "Žraloci" v tretej tretine predviedli nevídaný obrat, keď otočili z 0:3 na 4:3, keď všetky góly strelili počas päťminútovej presilovky. Hostia však v poslednej minúte riadneho hracieho času vyrovnali na 4:4 a vynútili si predĺženie. O triumfe Sharks napokon rozhodol v 78. minúte člen štvrtej formácie Barclay Goodrow. Sharks sa v druhom kole stretnú s Coloradom Avalanche. Štyri góly v jednej presilovke strelili naposledy hokejisti St. Louis 27. apríla 1998 proti Los Angeles. 

K postupu Sharks prispel výraznou mierou aj Tomáš Hertl, ktorý v rozhodujúcom zápase jeden gól dal a na ďalší prihral. Po famóznom obrate tak pochopiteľne neskrýval obrovskú radosť a jeho víťazný pokrik sa v zámorí okamžite stal hitom. V posledných troch stretnutiach česká hviezda NHL zaznamenala štyri góly a jednu asistenciu. Dvakrát bol Hertl vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, v rozhodujúcom dueli bol treťou hviezdou. Odchovanec pražskej Slavie má na konte v tohtoročnom play-off dohromady šesť gólov.