Main Content

VIDEO: Chára opäť ústrednou postavou, vyrovnal rekord NHL a poslal hviezdneho Tavaresa na ľad

Hokejisti Bostonu Bruins so slovenským obrancom Zdenom Chárom a brankárom Jaroslavom Halákom sa prebojovali do semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL. V rozhodujúcom siedmom zápase 1. kola play off zdolali Toronto Maple Leafs 5:1 a v celej sérii triumfovali 4:3. Chára si pripísal na konto tri plusové body. Halák nechytal, prednosť opäť dostal Tuukka Rask.

Slovenský kapitán Bostonu odohral svoj trinásty siedmy zápas v kariére, čím vyrovnal rekord NHL Patricka Roya a Scotta Stevensa. Chára strávil na ľade 24 minút a 37 sekúnd a bol najvyťažovanejším hráčom Bostonu. "Je to skvelé. Fanúšikovia boli veľmi hluční a dodávali nám extra energiu. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí prišli, ale aj tým, ktorí pozerali zápas doma," povedal Chára pre nhl.com.

Slovenský obor bol opäť ústrednou postavou zápasu, keď pri hromadnej strkanici poslal od zadu na ľad hviezdu Toronta Johna Tavaresa, ktorý strelil jediný gól Maple Leafs. Chára sa po strkaniciach dostal k súperovi od chrbta a ten sa rozpleštil na ľadovú plochu, rozhodcovia ďalším konfliktom zabránili. Tavares má za sebou vydarenú sezónu, ale Maple Leafs, s ktorými v lete podpísal sedemročný kontrakt s ročným zárobkom 11 miliónov dolárov, nepomohol k výraznejšiemu úspechu ani jeho príchod. "Musíme nájsť spôsob ako sa zlepšiť. Máme kvalitný tím, veľa talentovaných a mladých hráčov a verím, že máme pre sebou budúcnosť," povedal Tavares.