Main Content

Ďalší dvaja šampióni UFC sa začali slovne napádať

streda, 17. apríl 2019 11:32 | Autor: Marek Ďaďo

Israel Adesanya, Jon Jones
Israel Adesanya, Jon Jones | zdroj: TASR, Instagram

Všetci sme si už tak nejako zvykli na slovné prestrelky medzi Conorom McGregorom a Khabibom Nurmagomedovom. UFC sa však v poslednej dobe začína podobať na čoraz väčšie javisko, na ktorom si nepríliš prívetivé slová vymieňajú aj ďalšie hviezdy svetového MMA. Vyzerá to tak, že sa nám tu rysuje nový súboj dvoch rozdielnych váhových kategórií.

Israel Adesanya je novou senzáciou svetového MMA. Svoj debut si v oktagone odbil iba vo februári minulého roka, no po víkendovom zápase s Kevinovi Gastelumom je novým dočasným šampiónom strednej váhy. „The Last Stylebender“ ale pravdepodobne prahne aj po opasku z inej divízie. Vo svojich najnovších vyjadreniach sa obul do jedného z najlepších bojovníkov vôbec a zároveň šampióna poloťažkej váhy - Jona Jonesa.

„Je to sviňa. V prvom rade, sú dve premenné, ktoré som v tomto športe nikdy neočakával. Prvou je tá, že som bojoval s Andersonom Silvom, a druhá, že budem bojovať s Jonesom. Musím si na to zvyknúť. Je to sviňa a hovorím to preto, lebo si vyberá čas, kedy by som mal najviac žiariť ja, pretože on je teraz nepodstatný. Nikto sa oňho príliš nezaujíma. Som všetkým, čím by chcel byť on,“ cituje Adesanyu portál The MMA Hour.

„Hovorí niečo ako ‚Ooooh, chcel by som sa poďakovať Bohu‘, zatiaľ čo niekde vzadu šňupe a schováva sa pred USADA (Anti-dopingová agentúra Spojených štátov). Viem isté veci, ulica hovorí. Všetci vedia, čo sa deje za oponou. Ak by chcel prísť do strednej váhy, povedal by som niečo ako ‚hej, poď sem dolu a zabi sa‘. Neodporúčam mu to. Eventuálne by sme mohli zápasiť v dohodnutej váhe alebo ja prídem hore. Mám rád zvuk dvoch opaskov. On vie, že sa každým zápasom zlepšujem.“

Jon Jones sa na tieto odvážne vyjadrenia rozhodne nebál reagovať. „Bráško, ako ma môžeš vyzvať s tým, že chceš ‚uloviť toho najlepšieho‘ a zároveň ma nazvať tyranom za to, že ti odpovedám?“ napísal šampión poloťažkej váhy  na svoj Twitter. „Znieš tak, že vieš, že ma teraz nemôžeš poraziť, takže ak je to tento prípad, neber si moje meno do úst a nebudeme mať žiadne z týchto problémov.“

Jones ešte na záver dodal, že Adesanya nie je na súboj s ním pripravený. So stále rastúcou popularitou MMA sa zvyšuje aj počet slovných potyčiek medzi jednotlivými zápasníkmi. Len aby sa nám tu z toho onedlho nestal jeden obrovský cirkus.