Main Content

ODHALENÉ: Takto sa bude volať Seattle v NHL!

nedeľa, 14. apríl 2019 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

NHL logo
NHL logo | zdroj: TASR

Seattle vstúpi do prestížnej NHL v roku 2021. Aktuálne sa vedie veľká diskusia o tom, ako by sa mohol tento klub volať. 

Vlnu debát rozvírila primátorka Seattlu Jenny Durkan, ktorá sa na svojom profile na sociálnej sieti Twitter vyjadrila k aktuálnemu play-off NHL. 

 

"Bude zábava sledovať Seattle v NHL," napísala. Na tom by nebolo nič zvláštne, ale k príspevku pridala dve mriežky. Jedna hovorí - "Privezte Stanley Cup späť domov." Druhá však hovorí - "Go Kraken." 

 Okamžite sa spustila vlna rozhovorov a názorov na sieťach či v televízii, či Durkan skutočne povedala viac, ako bolo povolené. Stále sa totiž nevie, ako sa bude Seattle v hokejovej profilige volať, pričom v hre je niekoľko názov a Kraken bol jednou z nich.

Konkrétne sa špekulovalo o - Totems, Cougars, Eagles, Emeralds, Evergreens, Firebirds, Rainiers, Renegades, Sea Lions, Seals, Sockeyes, a Whales. Jedno je isté, názov Seattle Kraken by bol štýlový a prilákal by veľkú základňu nových fanúšikov a marketingový záujem.

Háčik je ale v tom, že na meno sme si mali ešte počkať, minimálne rok. Otázne je, či sa primátorka preriekla, alebo to má premyslené viac, ako si myslíme. My sa prikláňame k možnosti číslo jeden.