Main Content

Ohlasy po zápase Tottenham - Manchester City: Obavy o Kanea skazili domácu radosť

streda, 10. apríl 2019 09:18 | Autor: TASR

Pochettino, Guardiola
Pochettino, Guardiola | zdroj: YouTube

Londýn 10. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Tottenhamu Hotspur Mauricio Pochettino mal po úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov 2018/2019 zmiešané pocity.

Radosť z víťazstva 1:0 nad Manchestrom City mu skalilo zranenie členka, ktoré utrpel Harry Kane. Kanonier Spurs na začiatku druhého polčasu odkrivkal z ihriska a hrozí mu predčasný koniec sezóny.

"Harry sa v stredu podrobí lekárskym vyšetreniam, no obávam sa, že nám v tejto sezóne už nepomôže. Je to veľmi smutné a frustrujúce. Vyvrtol si členok, liečba takýchto zranení trvá dlhšie. Mám obavy, či sa stihne zotaviť. Ak by sme v zostávajúcich zápasoch sezóny museli hrať bez nášho kľúčového hráča, bolo by to obrovské oslabenie," priznal Pochettino.

Argentínsky kouč vyzdvihol výkon celého tímu, ktorý si proti úradujúcemu anglickému šampiónovi dokázal udržať čisté konto. "Ukázali sme veľkú kvalitu. Chalani mali motiváciu, veď hrali proti anglickému rivalovi a na trávniku nechali všetky sily. Z hráčov sálala fantastická energia. Veľmi nám pomohol Hugo Lloris, ktorý zneškodnil penaltu Sergia Agüera. Výsledok 1:0 považujem za dobrý, pred nami je však ešte minimálne 90 minút odvety na Etihad Stadium. Manchester City má veľkú ofenzívnu silu, náš tímový duch však môže byť rozhodujúci faktor."

O triumfe "kohútov" rozhodol v 78. minúte po rýchlom protiútoku juhokórejský útočník Heung-Min Son. "Sme bližšie k postupu do semifinále. O ničom však ešte nie je rozhodnuté, pretože vo vyraďovacej časti Ligy majstrov sa hrá na odvety. Veľmi nám pomohol Hugo Lloris. Pri penalte predviedol neuveriteľný zákrok a potvrdil, že patrí k najlepším brankárom na svete. Dodal nám veľa sebavedomia," uviedol Heung-Min Son pre uefa.com.

Hráči Manchestru City v tejto sezóne už vyhrali Ligový pohár a stále sú v hre o anglický titul, o triumf v LM i v FA Cupe. "Získať všetky štyri trofeje je takmer nemožné. Musíme sa sústrediť na najbližší zápas. Vedeli sme, že na pôde Tottenhamu to budeme mať ťažké. Kontrolovali sme vývoj zápasu, podali sme dobrý výkon, no po rýchlom brejku sme inkasovali a v odvete budeme musieť doháňať manko. Taká je Liga majstrov," povedal tréner Citizens Pep Guardiola.