Main Content

PREMIER LEAGUE FOCUS 33: Hugov aprílový žart

utorok, 2. apríl 2019 14:45 | Autor: Sport7 sk

Hugo Lloris
Hugo Lloris | zdroj: TASR

Na Anfield by sa dala nervozita krájať. Remíza 1:1 bola lepším výsledkom pre Tottenham. Kapitán Hugo Lloris ale šokujúco nechytil nevydarenú hlavičku Mohameda Salaha a zvyšok poznáme… Na smiech? Do plaču? Vo výsledku Liverpool – Tottenham 2:1.

Darované tri body tak nechávajú majstrovský sen pre Liverpool ešte nažive. To ale nebolo jediné prekvapenie v 32. kole “najlepšej ligy sveta, kde pískajú najhorší rozhodcovia”.

Neil Warnock, manažér Cardiffu, v tom má jasno. A mnohí mu dávajú za pravdu. Bez systému VAR sa sporné situácie budú opakovať každý týždeň. Jeho štipľavá poznámka pramení z pochopiteľnej frustrácie. Ak vyhrávate ako zachraňujúci sa tím doma v 85. minúte nad Chelsea 1:0, ale rozhodca nevidí metrový ofsajd, z ktorého súper vyrovná a napokon favorit pridá aj druhý gól… extrémne kruté pre akýkoľvek tím. (Cardiff – Chelsea 1:2)

Ako na pohrebe to vraj vyzeralo v kabíne „Red Devils“ v prestávke duelu proti Watfordu. Domáci sa za predvedený výkon vraj hanbili, ale napokon „utrpeli“ víťazstvo. (Man.United – Watford 2:1). Aj o tom je apríl.

Mesiac, v ktorom sa už nehrá na krásu, ale na výsledok a body. O tom by vedel hovoriť beznádejne posledný Huddersfield, ktorý už vypadol. Iba tri výhry po 32 kolách je žalostne málo. Takže čakáme ešte na dvoch kandidátov na zostup.

Ale rovnako, možno ešte viac na to, ako dopadne tlačenica na opačnom konci.

Po pondelkovej dohrávke (Arsenal – Newcastle 2:0) sa kanonieri dostali už na tretie miesto. Lacazettovi to na Emirates sedí, z 27 gólov dal doma až 20. Sme zvedaví, aké prekvapenia nám prinesú vložené zápasy takmer na každý deň:

Utorok
20:40 Wolverhampton – Manchester United (komentuje M. Lukáč)

Streda
20:40 Manchester City – Cardiff (M. Lukáč)

Piatok
20:55 Southampton – Liverpool (M. Lukáč)

Sobota
15:55 Newcastle – Crystal Palace (M. Lukáč)
20:30 Záznam Bournemouth – Burnley (M. Skáčik)
22:25 Záznam Huddersfield – Leicester (T. Bahník)

Nedeľa
15:00 Everton – Arsenal (M. Lukáč)

Pondelok
20:55 Chelsea – West Ham (M. Lukáč)

Fandite svojím klubom a sledujte priame prenosy exkluzívne na DIGI Sport!

GÓLY KOLA

Manchester City nepripustil žiadne zaváhanie na Craven Cottage. Domácich chalupárov zrazili do kolien góly Bernarda a Aguera, ktorý je s 19 gólmi top strelcom celej PL. Marcus Rashford strelil do siete Watfordu miliónový gól, keď ťažil z geniálnej prihrávky od Lukea Shawa. Nová éra pod vedením Oleho Gunnara Solskjaera sa začína úspešne. Vo farbách Burnley to strieľa Dwightovi McNeilovi a Liverpoolčania sa zas môžu spoľahnúť na Roberta Firmina.

ZÁKROKY KOLA

Vicente Guaita predviedol spoľahlivé zákroky proti Huddersfieldu a Crystal Palace má záchranu na dosah. Kasper Schmeichel odolával hráčom Bournemouthu a aj vďaka nemu si Brendan Rodgers pripísal už tretie víťazstvo v novom pôsobisku.

MOMENT KOLA

Osud futbalistov Huddersfieldu je spečatený. Ich tohtosezónne trápenie neukončil ani nový manažér Jan Siewert. Pod nemeckým sympaťákom nenastala razantná zmena a po 32. kole je zrejmé, že po dvoch sezónach v PL sa s najvyššou súťažou lúčia.

Pre teriérov to bolo poučné dobrodružstvo, ktoré však napokon nemalo šťastný koniec. V zostávajúcich kolách tak hrajú o česť, o svoje fleky a o budúcnosť celého klubu.

SUMÁR KOLA