Main Content

Zotrvá Varane v Reale Madrid? Zidane načrtol jeho budúcnosť

nedeľa, 31. marec 2019 11:29 | Autor: Timotej Gašper

Raphael Varane
Raphael Varane | zdroj: TASR

V posledných dňoch sa intenzívne rieši, či dokáže Real Madrid udržať francúzskeho stopéra. Ohľadom tejto situácie sa už vyjadril aj Zinedine Zidane, ktorý načrtol, ako by mohla vyzerať budúcnosť hviezdneho obrancu.

Posledné obdobie prestupový špekulácií sa okrem iného nieslo aj v znamení špekulácií, ktoré spájali s prestupom hviezdneho obrancu Realu Madrid, Raphaela Varanea. 25-ročný Majster sveta či štvornásobný držiteľ titulu Ligy majstrov prišiel do Realu Madrid ešte v roku 2011. Od tej doby sa z neho stal prvotriedny obranca svetovej kvality a už dlhodobo patrí k najlepším stredným obrancom sveta. Keďže v Reale je už dlho a taktiež s klubom siahol na všetky výrazné úspechy, britské médiá verili, že by mohol byť priklonený k novej výzve. Skloňovala sa predovšetkým Premier League, kde mali o služby francúzskeho reprezentanta záujem tí najväčší na čele s Manchestrom United či Chelsea. 

Všetky fakty o možnom prestupe však na tlačovej konferencii vyvrátil tréner Realu, Zinedine Zidane. Ten dokonca označil svojho krajana za veľmi šťastného a dodal, že jeho budúcnosť vidí práve na Santiago Bernabeu. „Môžem vám povedať, že on je tu veľmi šťastný. Je v Reale už skoro osem rokov a doteraz urobil fenomenálnu prácu. Ja ho nevidím vo svetle, v ktorom ho vidia ľudia a médiá. Vyzerá byť šťastný a odhodlaný. Je normálne, že je spájaný s rôznymi špekuláciami, ale on dobre vie, ako sa veci majú. Je v pozícií štvrtého kapitána klubu a jeho progres ešte ani zďaleka neskončil. Médiá častokrát vidia hráča podľa seba, no nikdy nevidia, čo si daný hráč naozaj myslí,“okomentoval situáciu Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Vlnu špekulácií rozbehlo najmä vyjadrenie obrancu, ktorý sa nechal počuť, že je znova pripravený prijať výzvu. Neskôr to však vyvrátil, keď svoje aktuálne postavenie uviedol na pravú mieru: „Povedať to, že niesom v Reale Madri šťastný, je veľká lož. Som hráčom Realu, najväčšieho klubu na svete. Byť pripravený na nove výzvy pre mňa znamená vždy pracovať naplno a snažiť sa byť čo najlepší, takto to na profesionálnej úrovni je. Požiadavkou je najvyšší možný level výkonnosti. Sústredím sa na svoju kariéru. Mali sme ťažké obdobie, ale ja budem vždy robiť všetko pre klub. Nemôžem vždy ovládať to čo poviem a ako to vezmú médiá. Určite sa teda nedá povedať, žeby som bol v Reale nešťastný,“ zakončil Varane, ktorého kontrakt má platnosť do roku 2022 a výkupná klauzula činí 430 miliónov eur.