Main Content

Ultimátum de Geu pre United: Buď to splnia alebo odíde

nedeľa, 31. marec 2019 11:05 | Autor: Timotej Gašper

David de Gea
David de Gea | zdroj: TASR

Britské médiá veria, že španielsky brankár opustí Manchester United, ak mu klub nesplní jednu požiadavku.

Španielsky brankár je hráčom Manchestru United už od roku 2011. Za ten dlhý čas sa David vypracoval na jedného z najlepších brankárov súčasnosti. I napriek nedávnemu obdobiu, kedy de Geu nesprevádzala práva najoslnivejšia forma, je španielsky reprezentant v klube rešpektovaný a vedenie sa už od začiatku tohto ročníka snaží i predĺženie kontraktu s 28-ročným brankárom. Plátok The Sun priniesol informáciu, že celá dohoda medzi hviezdnym brankárom a Manchestrom United viazne, ako inak, na platových požiadavkách. Vedenie „Red Devils“ má stále rokovať so španielskym reprezentantom, aby prehodnotil svoje rozhodnutie požadovať od klubu plat 400 tisíc eur týždenne. 

The Sun dodáva, že ak sa vedenie s touto skutočnosťou nestotožní, ľahko sa môže stať, že Davida uchmatne Paríž Saint-Germain či Real Madrid. Podľa zdroja tejto informácie by vedenie parížskeho celku nemalo s de Geovou požiadavkou absolútne žiaden problém, čím by Paríž konečne získal posilu svetových kvalít aj na post brankára, kde sa aktuálne strieda veterán Buffon s Aplhonse Areolom, ktorého výkony sú dosť nerovnomerné. Paríž je teda čoraz viac motivovaný získať španielskeho brankára, ktorému kontrakt na Old Trafford vyprší už o tri mesiace, pričom v zmluve má opciu, pomocou ktorej môže natiahnuť zmluvu s United o ďalší rok. 

Odpisovať nemožno ani Real Madrid. Síce v bráne „Los Blancos“ je neuchytená posila Thibaut Courtois, no ten by sa mohol v lete sťahovať s cieľom nájsť stratenú formu. Vedenie Realu Madrid je pripravené poskytnúť plánom Zidanea voľnú ruku a všetky dostupné prostriedky, čo v prípade záujmu francúzskeho kouča o 28-ročného brankára so skúsenosťami zo španielskeho futbalu môže pokojne viesť ku konkrétnej ponuke. Manchester United má teda len jednu možnosť, a to kývnuť de Geovi na astronomický týždenný plat a tak si zaistiť jeho služby na ďalších pár rokov.