Main Content

ŠPEKULÁCIA: Vráti sa Coutinho do Premier League?

sobota, 30. marec 2019 14:08 | Autor: Timotej Gašper

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

 Viaceré zahraničné zdroje informujú, že brazílsky futbalista sa v tomto roku vráti do Premier League. 

V januári 2018 prestúpil hviezdny brazílsky futbalista, Philippe Coutinho, z Liverpoolu do Barcelony za astronomických 135 miliónov eur. V tej dobe druhý najdrahší futbalista planéty mal na štadióne Nou Camp nadviazať na skvelé výkony z dresu „The Reds“, v ktorom žiaril päť rokov. Podľa viacerých štatistík je však dokázateľné, že prestup ofenzívneho univerzála do katalánskej metropoly nedopadol tak, ako sa predpokladalo. Od prestupu uplynulo 14 mesiacov, počas ktorých mal Philippe silnejšie aj slabšie chvíle, pričom žiaľ pre neho i Barcelonu sa viac nazbieralo tých menej vydarených. 19 gólov a 11 asistencií síce neznie až tak zle, no z celkového pohľadu sa nedá hovoriť o vydarenom prestupe. 

Plátok Express informuje, že 26-ročný hviezdny ofenzívny stredopoliar respektíve krídelník má problém uchytiť sa na jednej hernej pozícií a gro celej veci má tkvieť v trénerovi. Ernesto Valverde skúšal Coutinha na krídle i v zálohe, no pre nepresvedčivé výkony ho z každého miesta „vykopo“ Dembélé respektíve Arthur. Philippe sa má teda sťažovať i na nedostatočné herné vyťaženie, z čoho teda ihneď vznikli špekulácie o jeho návrate do Premier League, kde sa mu darilo. 

Španielsky plátok Sport píše, že Coutinhovi chýba atmosféra v Liverpoole a ak by sa klub o jeho služby v lete zaujímal, mohlo by dôjsť k dohode. Anglický denník Express zas informuje, že favoritom na jeho získanie bude jeden z dvojice Chelsea alebo Manchester United. Chelsea bude v lete hľadať novú tvár ofenzívy, zatiaľ čo Manchester United chce pod vedením trénera Ole Gunnara Solskjaera do tímu nový tvorivý prvok na viac dynamickú hru. Či sa teda Coutinho rozhodne zotrvať a bojovať o svoje miesto v Barcelone alebo zvolí cestu návratu do známeho prostredia, nateraz nevedno, no v prípade prestupu by si záujemcovia museli pripraviť minimálne 90 miliónov eur.