Main Content

Arsenal bude bojovať o obrancu Bayernu Mníchov

piatok, 29. marec 2019 14:13 | Autor: Timotej Gašper

Unai Emery, Arsenal Londýn
Unai Emery, Arsenal Londýn | zdroj: TASR

Dnes ráno vyšla na povrch prestupová špekulácia, ktorá spája hviezdneho obrancu Bayernu s prestupom do Arsenalu.

Fakt, že Bavori pripravujú letné prestupové rošády v kádri je nepopierateľný. Aj preto sa teda viaceré zahraničné veľkokluby začínajú vo veľkom zaujímať o dostupnosť hráčov, ktorých by vedenie nemeckého giganta za iných okolností určite nebolo ochotné predať. Ako sa vedenie „Die Rotten“ viackrát vyjadrilo, člena základnej zostavy predajú len za predpokladu, že sám hráč je odchodu naklonený a teda mu nechcú nasilu stáť v ceste. Tento scenár by tak mohol byť reálny už o pár mesiacov, keďže Arsenal je pripravený získať Davida Alabu.

Rakúsky reprezentant prišiel do Bayernu Mníchov ešte ako 15 ročný v roku 2008 a aj vďaka prínosu trénera Louisa van Gaala sa z neho rýchlo stal kvalitný univerzálny hráč. Hviezda, ktorá primárne žiari na ľavom kraji obrany Bavorov permanentne od roku 2011, je teda podľa vlastných vyjadrení otvorená novej kariérnej výzve respektíve skúsenosti. „Som otvorený novej výzve a samozrejme, rád by som skúsil niečo nové, no zároveň sa v Bayerne cítim naozaj veľmi komfortne,“načal 26-ročný univerzál v interview pre plátok Bild. Hráč, ktorého si dlhé roky nebolo možné predstaviť v inom drese než tom bavorskom, je dlhodobo cieľom viacerých veľkoklubov nielen v Anglicku, keďže disponuje obrovskými skúsenosťami, skvelou defenzívnou hrou, kvalitnou technikou priamych kopov a tiež vyniká silnou mentalitou. 

„Je jasné, že si viem predstaviť nový klub aj keď som v Bayerne veľmi šťastný. V Španielsku sú hádam dva skvelé kluby, Real a Barcelona, no to aj v Anglicku, kde ich je viac. Ako dieťa som bol veľkým fanúšikom Arsenalu a keď fandíte klubu ako Arsenal v mladosti, niečo z toho vo vás ostane navždy,“rozrozprával sa ľavý obranca o možných alternatívach novej výzvy. Alaba je moderný typ futbalistu a spĺňa všetky atribúty svetovej hviezdy, pričom okrem ľavej obrany sa cíti pohodlne aj v strede obrany, v strede zálohy či na poste tvorcu hry pod hrotom útoku, pričom práve „10-tka“ je dlhé roky jeho primárna pozícia v rakúskom národnom tíme. 

Alabova cena sa môže pohybovať na hranici okolo 60 miliónov eur a jeho možnému odchodu napovedá aj skutočnosť, že nová akvizícia bavorského tímu, Lucas Hernandéz, vie kvalitne hrať v strede aj na ľavom kraji defenzívy.