Main Content

Mexický tréner o Lozanovi: Je pripravený na veľký klub!

utorok, 26. marec 2019 11:22 | Autor: Timotej Gašper

Hirving Lozano
Hirving Lozano | zdroj: TASR

Tata Martino sa v nedávnom rozhovore vyjadril ohľadom situácie hviezdneho Hirvinga Lozana, ktorý je spájaný s viacerými veľkoklubmi v Európe.

Hirving Lozano prišiel do PSV Eindhoven v lete 2017 z mexického celku CF Pachuca za 8 miliónov eur. Síce ešte nie je mexický reprezentant v Holandsku ani dva roky, no už teraz je isté, že PSV bude opúšťať za viacnásobnú čiastku. Herne drzý a nadaný krídelník si podmanil holandskú Eredivisie hneď od začiatku a začal predvádzať svoje latinskoamerické nadanie. 23-ročný Lozano sa zaskvel aj na MS 2018 v Rusku, kde jeho jediným gólom na turnaji zariadil senzačné víťazstvo Mexika nad Nemeckom v prvom zápase skupiny F. 

S veľkoklubmi bol teda spájaný aj po turnaji v Rusku, no kompetentnejší mu odporučili, aby sa z Holandska neponáhľal a počkal si. Nezastaviteľný rýchlik poslúchol a určite to neľutuje, keďže v tomto ročníku dal už ďalších 19 gólov a pridal aj 9 asistencií. Primárne ľavý krídelník, ktorý je schopný hrať aj na hrote či pravom krídle, je však teraz podľa trénera mexického národného tímu pripravený na veľký prestup. 

„Urobil rozdielový krok v holandskom futbale, o tom niet pochýb. Pre latinskoamerického hráča bolo vždy dôležité a tradičné, aby sa najprv ukázal v holandskom alebo portugalskom futbale, čo sa Hirvignovi podarilo. Myslím si, že Hirving prežil v PSV Eindhoven skvelé obdobie, v ktorom potvrdil, že je cenným hráčom a má kvality na to, aby naskočil do jedného z najväčších klubov v Európe. Z pohľadu analýzy hráča je 100% pripravený,“ vyniesol Hirvinga Lozana do oblakov tréner mexickej reprezentácie, Tata Martino, ktorý v minulých rokoch viedol aj Barcelonu či argentínsky národný tím. 

Hirving Lozano je teda podľa slov trénera pripravený urobiť v kariére ďalší výrazný krok, pričom o jeho služby sa aktívne zaujímajú AC Miláno, Tottenham, Manchester United či dokonca FC Barcelona.