Main Content

Budúcnosť Paula Pogbu: V hre sú 3 možnosti

utorok, 26. marec 2019 11:02 | Autor: Timotej Gašper

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Španielske médiá informujú, že Paul Pogba si nie je istý svojou budúcnosťou, ktorá má aktuálne tri potenciálne scenáre.

Paul prišiel do Manchestru United v lete 2016 za 100 miliónov eur, no na adaptáciu nepotreboval extra dlhý čas, keďže v rokoch 2009 až 2012 už v štruktúrach „Red Devils“ pôsobil. Za necelé tri odohrané sezóny na Old Trafford dokázal Pogba v 132 zápasoch pridať zhodne po 29 gólov a 29 asistencií. Pod vedením trénera Mourinha mal síce v prvej polovici tejto sezóny morálne i futbalové problémy, no tie pominuli s odchodom portugalského trénera, ktorého nahradil Ole Gunnar Solskjaer. Francúzsky záložník sa pod vedením nórskeho lodivoda dostal do hernej pohody a od decembra strelil už deväť gólov. 26-ročný Pogba je však podľa správ španielskeho plátku AS opäť spájaný s odchodom, pričom do úvahy spadajú predovšetkým nasledujúce tri alternatívy.

1. Zotrvanie v Manchestri United 

Najpravdepodobnejšou alternatívou je prirodzene tá, že Paul zotrvá v červenom drese manchesterského celku. Ako sa sám skôr vyjadril, pod trénerom Solskjaerom je všetko v poriadku a majú medzi sebou dobrý vzťah, čo je pre hráča najdôležitejšie. O herné vyťaženie sa Paul veruže báť nemusí a tak mu k úplnému šťastiu môže chýbať už len lepšia zmluva, ktorá by v prípade nutnosti nemala byť problémom. 

2. Odchod do Španielska 

Plátok AS vyzdvihuje práve túto možnosť. Španielsky denník sa opiera o skutočnosť, že Real Madrid pripravuje letnú revolúciu a bude zháňať tých najlepších hráčov s vysokým renomé a chuťou byť najlepší. Ak by teda mali Pogbove kroky smerovať do La Ligy, takmer naisto by jeho podpis získal Real Madrid. K tejto alternatíve sa pridáva aj fakt, že Paul vyzdvihol trénera Zidanea ako kouča, s ktorým by rád spolupracoval.

3. Odchod do Talianska

Alebo skôr návrat do Juventusu, pretože v Serii A nie je pravdepodobne iný klub, ktorý by mohol francúzskeho stredopoliara získať. Paul bol s Juventusom spájaný najmä v zime, keď to v United neklapalo, no napokon sa veci zmenili a Pogba zotrval v Anglicku. Ak by teda mal Juventus reálnu chuť biť sa o služby Majstra sveta z roku 2018, musel by poriadne dumať nad financiami, keďže živiť hráčov ako Pogba, Ronaldo či Dybala určite nie je lacný špás.