Main Content

Manchester United zháňa stopéra: V hre sú štyri mená vrátane Škriniara

pondelok, 25. marec 2019 13:07 | Autor: Timotej Gašper

Milan Škriniar, Manchester United
Milan Škriniar, Manchester United | zdroj: koláž S7

Manchester United si podľa médií stanovil ako hlavný prestupový cieľ zisk hviezdneho stredného obrancu. V ich zozname sa teda majú nachádzať práve tieto štyri mená.

Vedenie anglického klubu sa netají veľkými ambíciami, ktoré sú na dosah často len s veľkými hráčmi. Manchester United bol v poslednom období veľmi kritizovaný, pričom často si tvrdé slová musela odniesť defenzíva. Po zmene trénera sa síce situácia klube diametrálne zmenila, no to nemá vedenie odhovoriť o výraznom letnom posilňovaní kádra. Plátok Sky Sports uviedol, že či už tréner Ole Gunnar Solskjaer odíde alebo ostane, klub sa bude v lete snažiť primárne o zisk stredného obrancu. 

Prvým menom, ktoré je s Old Trafford spájané už dlhšie, je Kalidou Koulibaly. 27-ročný senegalský stopér sa radí k najkvalitnejším obrancom sveta a o jeho služby je dlhodobý záujem nielen zo strany Manchestru United. Fyzicky zdatný obranca s všetkými atribútmi moderného obrancu by sa do Premier League hodil dokonale, no problém nastáva pri vedení Neapolu. Klenot v kádri SSC je váženým hráčom a oporou, čo si vedenie váži na astronomických 130 miliónov eur. Aj keď je United známy bezprostredným míňaním, táto čiastka je už mierne cez hranicu. 

Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly | zdroj: TASR

Veľa sa píše aj o našom reprezentantovi, Milanovi Škriniarovi. Rodák zo Žiaru nad Hronom podáva v drese Interu i Slovenska stabilne kvalitné výkony a i keď nemá milánsky klub perfektné formu, Milanovi to na kvalite určite neuberá. Jeho meno však taktiež figuruje na viacerých zoznamoch, pričom podľa posledných správ je v boji o 24-ročného Slováka aj Manchester City. Prestupová čiastka za našu hviezdu sa má pohybovať okolo 80 miliónov eur.

Milan Škriniar a Joaqin Correo
Milan Škriniar a Joaqin Correo | zdroj: TASR

Dnešné ranné vydanie britského denníka The Sun prinieslo správu, podľa ktorej bude vedenie United v prípade problému s kúpou obrancu ochotné zaplatiť akúkoľvek čiastku. V tomto smere sa pozornosť otočila na oporu Leicestru City. Harry Maguire je pre „The Foxes“ aj anglickú reprezentáciu oporným bodom, čo z neho robí až 90 miliónového obrancu, tvrdí The Sun. 

Harry Maguire so spoluhráčmi oslavuje gól Anglicka
Harry Maguire so spoluhráčmi oslavuje gól Anglicka | zdroj: TASR

Posledným menom je pomerne neznámy mladík, Joachim Andersen. 22-ročný dánsky reprezentant je odchovancom Twente, no od leta 2017 hráva v talianskej Sampdorii Janov. Obranca s kvalitným herným prehľadom i defenzívnym štýlom hry je však cieľom aj pre Arsenal, čo jeho sumu navýšilo na približne 25 miliónov eur. 

Zatiaľ nevedno, o ktorého z vyššie uvedených obrancov sa Manchester United bude aktívne zaujímať, no jasné je, že v lete sa bude na Old Trafford opäť míňať vo veľkom.