Main Content

Keď má hokej zmysel - sláva Michalovciam, česť Martinu

sobota, 9. marec 2019 09:41 | Autor: Jakub Vaverka

Zimný štadión, Dukla Michalovce
Zimný štadión, Dukla Michalovce | zdroj: TASR

Prvá liga 2018/2019 je za nami. V napínavom ročníku sa rovnako, ako v uplynulej sezóne, radovali hráči Michaloviec. Tento raz sa naozaj natrápili, nováčika z Martina dokázali poraziť až v sedemzápasovej sérii. V sérii, ktorej nechýbalo prakticky nič.

Komentár Jakuba Vaverku

Je dobojované, majstrom sú Michalovce. Klub, ktorý bol favoritom od samotného začiatku, a ktorý dal jasne najavo po minuloročnej neúspešnej baráži, že cieľom je postup do Tipsport ligy. Tento raz čaká Duklu zjednodušená baráž, stačí poraziť "len" Žilinu, ktorá skončila na poslednej priečke najvyššej súťaže. Séria, ktorá začne budúci týždeň bude bez diskusie veľmi zaujímavá, ale nepredbiehajme, emócie z finále prvej ligy totiž vychladnú až o pár dní.

Pred šiestym zápasom som písal, že Martin potrebuje odohrať veľký duel, inak sezóna skončí. Modro-bieli pred skvelými fanúšikmi porazili Duklu 2:1 a vynútili si rozhodujúci siedmy duel. V americkom ponímaní športu je len málo aspektov sledovanejších ako stretnutie číslo sedem. Zápolenie, v ktorom ide o všetko, "win or die game", jednoducho meranie síl, v ktorom spoznávame šampiónov či postupujúcich.

Michalovce na Martin vybehli, pričom predovšetkým v druhej tretine dominovali a vyhrali ju 4:1. Dukla sa nakoniec radovala z triumfu 6:2 a víťazstva v sérii 4:3. Východniari to zvládli, splnili základný cieľ a pobijú sa o najvyššiu ligu. Zaslúžia si pochvalu, pretože ľudí hokej v Michalovciach baví, chodí plný štadión a toto mesto prahne po Tipsport lige. Netreba ale zabúdať ani na Martinčanov.

V Turci sa obnovila hokejová emócia a záujem o slovenský šport číslo jeden. Martin je hokejové mesto a ozývajú sa hlasy, že tento klub v najvyššej lige chýba. Teraz to nevyšlo, ale modro-bieli rozhodne nemusia zúfať. Klub sa po turbulentnom období stabilizoval, veľkú šancu dostali odchovanci, fanúšikovia sa vrátili na zimný štadión a Turiec opäť raz žil hokejom.Takže, ako sa hovorí - sláva víťazom, česť porazeným.

Jedno je momentálne isté, čakajú nás zaujímavé mesiace v slovenskom hokeji. Čoskoro štartuje play-off Tipsport ligy, na programe je aj spomínaná baráž o najvyššiu súťaž, k tomu pridajme organizovanie hokejových majstrovstiev sveta a netreba zabúdať ani na to, že do Tipsport ligy sa možno vráti Slovan Bratislava. To by mohlo celú situáciu okolo menoslovu klubov, ktoré budú v budúcom ročníku TL štartovať, poriadne zamotať.

 

Tešme sa na to, čo nás čaká.