Main Content

Real, Real Real, ... ale čo tak pochvala Tottenhamu?

streda, 6. marec 2019 11:43 | Autor: Jakub Vaverka

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Real Madrid a Borussia Dortmund včerajším dňom skončili v tejto sezóne Ligy majstrov. To sú fakty, ktoré nik nespochybní. Zamyslime sa ale nad tým, že zatiaľ čo skoro celý futbalový svet hovorí o zakopnutí Bieleho Baletu, koniec lídra nemeckej Bundesligy prakticky nikto nerieši.

Komentár Jakuba Vaverku

Real Madrid pokračuje v slabých výkonoch, doma prehral štyri razy za sebou a prakticky v priebehu pár dní sa pripravil o šancu vyhrať Copa del Rey, Ligu majstrov a reálnu šancu zabojovať o titul v domácej lige. Je teda takmer isté, že Merengues do konca ročníka už nič nevyhrajú. Včerajšia prehra na Bernabeu proti Ajaxu Amsterdam - o triedu - v pomere 1:4 je na zamyslenie. Zamyslime sa ale nad tým, že aj keď Biely Balet odohral duel ďaleko pod svoje možnosti a sklamal svojich priaznivcov, opäť sa mu podarilo to, čo mu je vlastné - "they stole the show". V slovenskom preklade všedne znejúci výrok - ukradli šou.

Otvoríte web - všade sa píše o prehre Realu Madrid, otvoríte Facebook - to isté, otvoríte Instagram - rovnaká situácia. Stavím sa s vami, že minimálne sedemdesiat percent futbalových správ, ktoré sa k vám v posledných dvanástich hodinách dostali, boli aspoň okrajovo o Reale Madrid. Prečo na to poukazujem? Nuž, pretože včera sa hral ešte jeden zápas Ligy majstrov, nemenej zaujímavé osemfinále.

Londýnsky Tottenham Hotspur, ktorý vinou zlých výsledkov vypadol z boja o titul v Premier League a ostal mu súboj o TOP 4 a miestenku do Ligy majstrov, dokázal bez väčších problémov vyradiť lídra nemeckej ligy Bundesligy Borussiu Dortmund, ktorá zažíva najlepší ročník za posledné roky. Spurs doma BVB zdolali rozdielom triedy 3:0, následne pred vyše 80 000 fanúšikmi porazili Dortmund 1:0 a s celkovým skóre sú medzi TOP 8 klubmi Európy.

Kohúti si zaslúžia pochvalu a pozornosť. V čase, kedy sa veľmi porovnáva kvalita najlepších európskych líg je zaujímavé, že tretí klub anglickej Premier League ani raz za 180 minút neinkasoval proti lídrovi Bundesligy. Samozrejme, je to zhodou viacerých okolností a aktuálneho rozpoloženia oboch klubov, ale Tottenhamu sa podarila veľká vec a bude zaujímavé sledovať, kam to zverenci Mauricia Pochettina v Lige majstrov dotiahnu.

S jedlom rastie chuť a ako tréner, tak aj hráči budú chcieť verejnosti ukázať, že tento celok zo severného Londýna možno predsa len má na to, aby získaval trofeje. Už len účasť medzi úzkou európskou klubovou smotánkou potvrdzuje, že Kohúti robia futbal dobre. Enjoy the moment, Spurs!