Main Content

Tatar po víťazstve nad New Yorkom Rangers: Cenné dva body

sobota, 2. marec 2019 11:17 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

New York 2. marca (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v nočnom zápase NHL jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu 4:2 na ľade New Yorku Rangers. Pre 28-ročného útočníka to bol 48. bod v prebiehajúcej sezóne (22+26). Tromi gólmi sa na výhre hostí podieľal Joel Armia, fínsky krídelník si pripísal premiérový hetrik v profilige.

"Na tento moment som dlho čakal. Vo fínskej lige som nikdy nestrelil hetrik, maximálne som dal v jednom zápase dva góly," priznal Armia, ktorý má za sebou 220 štartov v NHL. Do Montrealu prišiel pred sezónou z Winnipegu, do súťaže ho draftovalo pred ôsmimi rokmi Buffalo. "Joel má kvalitnú strelu a dnes to potvrdil. Dúfam, že mu tento zápas pomôže k nadobudnutiu sebadôvery a že sa v závere sezóny rozstrieľa," povedal pre nhl.com na adresu hrdinu večera tréner Montrealu Claude Julien.

Tatar v 8. minúte prihral šikovne z otočky na gól Brendanovi Gallagherovi, ktorý vyrovnal na priebežných 1:1. Slovenský útočník odohral takmer 16 a pol minúty aj s plusovým bodom a dvomi strelami. "Nezačali sme najlepšie, vyzeralo to, akoby nám chýbala energia," hodnotil duel Tatar. "Napokon sa prejavili naše skúsenosti. Keď sme sa dostali do vedenia, vedeli sme si ho veľmi dobre postrážiť. Od druhej tretiny sme si hrali našu hru a dosiahli sme cenné dva body. Momentálne sa nám darí, všetci v tíme hrajú dobre, bojujeme jeden za druhého a všetko nám vychádza. Som rád, že zbierame dôležité body," dodal pre klubový web.

Canadiens si výhrou posilnili šance na účasť v play off, vo Východnej konferencii zatiaľ vlastnia prvú voľnú kartu, keď na prvý nepostupový Pittsburgh majú k dobru dva body. Brankár "Habs" Carey Price vďaka 28 úspešným zákrokom zaznamenal 313. víťazstvo v NHL a už iba jedno ho delí od vyrovnania klubového rekordu, ktorý drží legendárny Jacques Plante. Rangers prehrali tretí zápas po sebe, ich brankár Henrik Lundqvist sa s 22.434 zákrokmi v kariére dostal pred Eda Belfoura na siedme miesto v historickom poradí NHL.