Main Content

V úvodnom zápase kvalifikácie do play off si Novozámčania poradili s Detvou

piatok, 1. marec 2019 21:11 | Autor: TASR

Hokejisti Nové Zámky
Hokejisti Nové Zámky | zdroj: TASR

Nové Zámky 1. marca (TASR) - Hokejisti Nových Zámkov zvíťazili v piatkovom prvom zápase kvalifikácie o Kaufland play off Tipsport ligy 2018/2019 nad Detvou 4:2 a v sérii hranej na tri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe opäť v Nových Zámkoch v sobotu o 18.00 h.

Už po necelých dvoch minútach dostali domáci možnosť hrať presilovú hru, počas ktorej sa nebezpečnou strelou k vzdialenejšej žrdi prezentoval navrátilec Pospíšil. Jeho pokus však, rovnako ako ten Šimunov, úvodný gól nepriniesol. V siedmej minúte už dvíhal ruky nad hlavu Rogoň, no hosťom sa podarilo v poslednej chvíli upratať puk do bezpečia. Na druhej strane sa vo veľkej príležitosti ocitol Ščurko, ale nedokázal zasunúť puk za ležiaceho Kristína. Ako prví nakoniec udreli Detvanci. Po ľavom krídle sa v útočnej tretine predral Fekiač a zblízka poslal puk do bránky.

Aj úvodné minúty druhej tretiny sa niesli hlavne v réžii domácich, ktorí však zo svojich príležitostí gól nevyťažili. Blízko k tomu mali Ručkay s Jakúbekom, no druhý menovaný poslal puk z prvej mimo Petríkovej brány. Ani po polovici duelu nevedeli domáci prelomiť streleckú nemohúcnosť trvajúcu už niekoľko zápasov. Dočkali sa až v 36. minúte. V strednom pásme prihral Hruška Pospíšilovi, ktorý sa sám zoči-voči Petríkovi nemýlil. Vzápätí získali domáci možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov a po chvíli ju aj využili. Puk po Pospíšilovej prihrávke spoza brány poslal nekompromisne do siete Šimun.

Aj v treťom dejstve získali domáci možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, keď na trestnej lavici sedelo detvianske duo Král – Žilka. Po 64 sekundách ju aj využili. Po Kudlovej krížnej prihrávke naprieč útočným pásmom zavesil puk do siete Hruška. O necelú minútu neskôr sa po faule dostal hosťujúci Král k trestnému strieľaniu, z ktorého poslal puk pod hornú žrď Kristínovej brány. O góle však musel rozhodnúť videorozhodca. Domáci sa ale opäť dostali do dvojgólového vedenia. Presnú Kudlovu prihrávku elegantne zasunul za Petríka Zbořil. Do konca stretnutia už žiadny gól nepadol a tak sa vedenia v sérii ujali Novozámčania.

 

kvalifikácia o play off TL 1. zápas:

MHC Nové Zámky - HC 07 Detva 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Góly: 36. Pospíšil (Hruška, Ordzovenský), 37. Šimun (Pospíšil, Zbořil), 48. Hruška (Kudla, Pospíšil), 50. Zbořil (Jakúbek, Kudla) - 13. Fekiač (Ďaloga, Surový), 49. Král (z trestného strieľania), Rozhodovali: Stano, Novák, Výleta, Šefčík, vylúčení: 3:8 na 2 min, navyše Betker (Detva) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 623 divákov.